Gazete Vatan Logo

Öğrenci yurduna rezidans konsepti

Nef, Novu markasıyla öğrenci rezidansı konsepti geliştirdi. Novu’nun ilki Eylül’de Nef Merter 12’de açılacak. Nef’in hedefi 750 milyon lira yatırım yapıp, 10 kampüs içinde 15 bin yatak kapasitesine ulaşmak.

Öğrenci yurduna rezidans konsepti

Gayrimenkul sektöründe yatırım enstürmanlarını çeşitlendirmek adına son yıllarda konut ve ofisin dışında yeni arayışlara girildi. Özellikle öğrenci yurtları ve yaşlı bakım evleri gibi yeni enstürmanlara yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstermesi, birçok kuruluşun bu alanda yatırım yapmasına neden oluyor. Öğrenci konaklama tesislerine yapılan yatırım her yıl yaklaşık yüzde 19 büyüyor. 2015 yılında dünyada öğrenci yurtlarına 13 milyar dolarlık yatırım yapıldı.

Türkiye’de de 196 üniversitede 3.2 milyon öğrenci eğitim görüyor. Hem üniversite ve öğrenci sayısının artması hem de yabancı yatırımcıların ilgisi üzerine Türk şirketleri de öğrenci yurtları sektörüne giriyor. Son olarak sektörde geliştirdiği konseptlerle tanınan Nef, ‘Novu’ markasıyla ‘öğrenci rezidansı’ oluşturmaya başladı. İlk adımı Merter’de atan Nef, Eylül ayında bu projeyi açacak. İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de toplam 10 kampüs ile 15 bin yatak kapasitesine ulaşması hedefleyen Nef, bu alanda 750 milyon lira yatırım yapacak.

Haberin Devamı

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyada ve Türkiye’de böyle bir markanın eksikliğini gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

Ütüde pizzaya son

“Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda gördük ki renkli bir sosyal yaşam, hayatlarını kolaylaştıracak ve zamanlarını genişletecek servisler, içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı, çevresi ile paylaşmak isteyeceği tasarımlarıyla öne çıkan alanlar, güvenlik önlemleri, basit kullanıma uygun yüksek teknolojik uygulama ve çözümler gençler için en önemli ihtiyaçlar. Nef olarak, bu 5 alanı da kapsayan yepyeni bir marka oluşturalım istedik.”

Türkiye’de üniversite öğrencileri ve genç profesyoneller için nitelikli yurt ve rezidans eksikliğine dikkat çeken Timur, “Türkiye’de öğrencilerin çoğu depreme dayanıksız, eski apartmanlarda yaşıyor. Öğrencilerimizin kettle’larda makarna pişirdiği, ütülerin üstünde pizza ısıttığı günler geride kalacak” diye konuştu.

Proje içinde öğrencilere yaşam merkezi oluşturuluyor. Spor salonu, sinema salonu, kafe gibi ortak alanlar sunuluyor.

Haberin Devamı

Kız-erkek ayrı ayrı bloklarda

Öğrenciler, akademik çevre ve genç profesyoneller için hazırlanan Novu konseptinin ilk örneği Nef Merter 12’de 28 bin metrekare kapalı alanda 840 yatak kapasitesiyle Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı bloklarda yer alacağı konseptte, tek, iki ve dört kişilik odalar yer alıyor. Odaların kişi başı fiyatları aylık 920 liradan başlıyor, tek kişilik odada 1.800 liraya kadar çıkıyor. Kira, fatura, temizlik, sosyal alan gibi pek çok gider bu bedele dahil ediliyor. 2016-2017 öğretim yılı için kayıtlar alınmaya başlandı.