Gazete Vatan Logo

O yumruk için ne dedi?

Erdoğan, "Başbakan nasıl korunuyor" tartışmalarına da yol açan "yumruk" hakkında konuştu

O yumruk için ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin kuruluşunun yıldönümünde 4 seçimden başarıyla çıktıklarına dikkat çekerek, 5. seçime de aynı ruh ve heyecanla girecek, bir kez daha Allah'ın izniyle birinci parti olarak çıkacak ve bu noktada siyasi tarihimizde yeni bir rekorun sahibi olacağız. Onun için gevşemek, rehavet, umutsuzluk, yılgınlık, bıkkınlık, yorgunluk yok. Aziz milletimiz bizden daha fazla hizmet bekliyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin 8. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Temiz, şeffaf ve demokratik bir atmosfer içinde il kongrelerinin tamamlandığını söyleyen Erdoğan, “İnşallah 3 Ekim'de büyük kongremizi gerçekleştirecek, orada bir kez daha heyecanımızı tazeleyecek, tek yürek halinde birlik ve bütünlük içinde hedefimiz olan 2011 seçimlerine kilitleneceğiz” dedi.

8 yıl içinde AKP’nin girdiği 4 seçimden de zaferle çıktıklarını söyleyen Erdoğan, “5’inci seçime de aynı ruh ve heyecanla girecek, bir kez daha Allah'ın izniyle birinci parti olarak çıkacak ve bu noktada siyasi tarihimizde yeni bir rekorun sahibi olacağız. Onun için gevşemek, rehavet, umutsuzluk, yılgınlık, bıkkınlık, yorgunluk yok. Aziz milletimiz bizden daha fazla hizmet bekliyor. Türkiye çok daha aydınlık günleri, çok daha yüksek seviyeleri hak ediyor. Türkiye'yi 10 yıllardır arzuladığımız seviyelere ulaştırıncaya kadar bize durmak yok, dinlenmek yok. İşte bunun için omuzlarımızdaki emanet çok ama çok büyük” diye konuştu.

Partililerin her konuda gayret göstermesini beklediğini belirten Erdoğan, 29 Mart seçimlerinde birinci parti olarak çıkmanın her şeyin daha yeni başladığı anlamına geldiğini vurguladı.

-“TÜRKİYE KABUĞUNU KIRDI”-

AKP’nin hedeflerini, projelerini, çalışmalarını bütün boyutları ve gerçekliğiyle anlatmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda yerel yöneticilere de büyük iş düştüğünü kaydetti. İl örgütlerini “insana hizmete odaklanan gönül erleri, barış elçileri ve demokrasi elçileri” olarak tanımlayan Erdoğan, “Diğer siyasi partilerin tahriklerine, provokasyonlarına, kışkırtmalarına, hırçın siyasetlerine, iftira ve karalama siyasetlerine karşı her an uyanık olacak, soğukkanlılığımızla, sabrımızla, her zaman bunu muhafaza ederek, gerekli olan cevapları o dille vereceğiz. Teşkilatımıza inanıyorum ve güveniyorum. Bu teşkilat sayesinde Türkiye kabuğunu kırdı. Bu teşkilat sayesinde Türkiye şaha kalktı. Bu teşkilat sayesinde Türkiye çözülemez denilen meseleleri tek tek çözdü. Siyaset ve demokrasi tarihimizin tartışmasız en dinamik teşkilatı AK Parti teşkilatıdır” diye konuştu.

-“EMANETİ LAYIKIYLA TAŞIYORUZ”-

Erdoğan, 14 Ağustos 2001 tarihinde AKP’nin kuruluş dilekçesini verdiğini anımsatarak partinin kuruluşunda ve sonraki süreçte emeği geçenlere teşekkür etti. Samimi duygularla yola çıktıklarını ifade eden Erdoğan, “Türkiye'nin sorunları çözümsüz değil’ diyerek yola çıktık. ‘Yıllardır Türkiye'nin gündemindeki sorunları çözmek imkansız değil’ diyerek yola çıktık. ‘Yeter, söz de karar da milletindir’ diyerek yola çıktık. Milletimizin desteğini, hayır dualarını ardımıza alarak yola çıktık. Çok şükür 8 yıl boyunca aziz milletimizin bize yüklemiş olduğu emaneti hakkıyla, layıkıyla taşıdık, taşımaya devam ediyoruz. Partimizi kurduktan yaklaşık 1 yıl sonra tek başımıza iktidara geldik. İktidarda bulunduğumuz 7 yıl boyunca da Türkiye'nin meselelerine kalıcı çözümler üretmenin gayreti içinde olduk” dedi. İktidardaki görevleri süresince Türkiye’nin kronik sorunlarını yoluna koyduklarını, Türkiye’ye ilkleri yaşattıklarını vurgulayan Erdoğan, 71 buçuk milyon vatandaşın her birini sevgi ve şefkatle kucakladıklarını söyledi.

-“AKP’NİN SİYASET TARİHİNDE AYRI BİR YERİ VARDIR”-


AKP’nin kurulmasıyla demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açıldığını söyleyen Erdoğan, “Tıpkı rahmetli Adnan Menderes gibi, tıpkı rahmetli Turgut Özal gibi milletin bizzat sahiplendiği, milletin bizzat süreçlere katıldığı, egemenliği bizzat kendi eliyle kullanma imkanını bulduğu yeni ve daha ileri bir siyasal süreci başlattık Ak Parti'den sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Bundan sonra da o eski günlere, eski siyaset tarzına dönüş inşallah söz konusu olmayacaktır” dedi. AKP ile birlikte demokrasinin güçlendiğini, millet egemenliğinin perçinlendiğini ve siyasete dönük her türlü müdahalenin hukuk çerçevesinde “bertaraf” edildiğini kaydeden Erdoğan, çetelerle, mafyayla, karanlık güç odaklarıyla kararlı bir mücadeleye başladıklarını ve mücadeleden en küçük geri adım atmadıklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

“8 yıl boyunca Türkiye'yi değiştirmek, Türkiye'nin çehresini değiştirmek, Türkiye'nin makus talihini yenmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çok yoğun gayretler sarf ettik. Ama aynı zamanda 8 yıl boyunca Türkiye'yi geçmişteki o karanlık günlere geri götürmek, popülist siyaset günlerine dönmek, siyaseti kirletmek, lekelemek, millet egemenliğine gölge düşürmek isteyenlere karşı da aynı azim ve kararlılıkla mücadele ettik. Siyaset Ak Parti ile birlikte yeniden güvenilir bir kurum haline geldi. Siyaset Ak Parti ile birlikte yeniden temiz ve şeffaf bir boyut kazandı. İşte onun için Ak Parti'nin demokrasi tarihimizde, siyaset tarihimizde ayrı bir yeri vardır, olacaktır”

-“BİZ VATANDAŞIMIZLA KUCAKLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”-

Türkiye'de yeni rotayı milletin çizdiğini söyleyen Erdoğan, “Egemen güçler değil. Zorlandık ama asla yılmadık. Milletimiz bize dört seçimdir teveccüh gösterdi. Kazandıklarımız bizi şımartmadı” dedi. Her siyasi yarıştan “alnının akıyla” çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, “Başbakan vatandaşı ile kucaklaşırken bir yanlışlık olsa ertesi gün ‘bu ne bir Başbakan böyle mi korunur’ derler. Aksi olursa da ‘bu koruma kalkanı’ da ne diye yazarlar. Biz vatandaşımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz. Gelirse ondan gelsin” diye konuştu.

Erdoğan, AKP olarak 7 yılda her alanda neler yapıldığına dair bir CD hazırlayacaklarını açıkladı.

O YUMRUĞA YANIT VERDİ

Olur da bir Başbakan’a çok yakın olursanız, bir bakarsınız “Bir Başbakan böyle mi korunur?” diye başlık atılır. Uzak durursanız da başka türlü bir başlık atılır. O sıcaklık başkadır. Ne derlerse desinler. Gelirse oradan gelsin.

Onların yüzüne, gözlerinin içine baktığımız kadar vicdan aynamızda gönül rahatlığıyla kendi yüzümüze de baktık, bakıyoruz. Şükürler olsun sandık ortaya her konduğunda milletin terazisinde doğrularımız ağır bastık. Her siyasi yarıştan o yüzden anlımızın akıyla çıktık.

Haberin Devamı