Gazete Vatan Logo

O projeye ortak oldular!

Serdar Bilgili, Ferit Şahenk Galataport projesi için bir araya geldi...

Bu yıl Mayıs ayında İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 702 milyon dolara kazanan Doğuş Holding, projeyi geliştirmek için kendisine bir ortak buldu. Ortak ise Beşiktaş'ın eski Başkanı ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili.

Wall Street Journal'dan Ayşegül Akyarlı Güven'in haberine göre Doğuş Holding bunun için Serdar Bilgili'nin şirketi BLG Gayrimenkul Yatırımları ile yeni bir ortak girişim kuruyor. Yeni şirkette Doğuş Holding'in yüzde 81, Bilgili'nin ise yüzde 19 payı olacağı beliriliyor.

DOĞUŞ HOLDİNG İHALEYİ KAZANMIŞTI!

Galataport ihalesi bu yıl Mayıs ayında gerçekleşmişti. Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı. Doğuş CEO'su Hüsnü Akhan ihale sonrasında yaptığı açıklamada 130 bin metrekarelik alandaki inşaatın 3 yıllık süreçte tamamlanacağını aktarmıştı.

BU İLK ORTAKLIK DEĞİL

İki şirketin ortak kurduğu yeni şirket aracılığıyla geliştireceği Galataport projesi Karaköy rıhtımından başlayıp, Mimar Sinan Üniversitesi'ne kadar olan bölgede inşa edilecek. Toplam 100 bin 280 metrekare Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ mülkiyetindeki planlama alanı, denize yapılacak 11 bin 867 metrekarelik dolgu alanıyla birlikte toplam 112 bin 147 metrekareye çıkacak. Proje kapsamında 127 bin 811 metrekare yapılaşma ve 99 bin 256 metrekare inşaat planlanıyor. Bu alanda alışveriş merkezleri, oteller ve limanlar yer alacak.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Haberin Devamı