Gazete Vatan Logo

O polisin eşkali belirlendi

Berkin’in ölümüne ilişkin soruşturmada savcılık, gaz fişeğini ateşleyen polisin eşkalini tespit etti. Kriminal laboratuvarda iyileştirilmiş bir görüntüsü olan polisin açık kimliği için çalışmalar ise sürüyor

O polisin eşkali belirlendi

Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013’te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014’te 14 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüyle olayla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Elvan’ın hangi gaz silahından çıkan fişekle yaralandığı ve bu gaz silahını kimin kullandığını ortaya çıkaracak önemli delillere ulaşıldı.

Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nın TOMA’ya monte edilmiş kamera görüntülerini iyileştirerek hazırladığı raporu geçtiğimiz günlerde savcılara elden teslim edilmişti. 2.5 ayda hazırlanan 15 sayfalık raporda görüntü analizleri çerçevesinde olayı gerçekleştirdiği düşünülen şüphelilerin sayısı ikiye düşürüldü. Raporda TOMA görüntüsüne giren polislerin tamamının olayla ilgisi olup olamayacağına ilişkin saptamalar yer aldı. Şüphelerin üzerlerinde yoğunlaştığı iki polis, ZET(Gaz tabancası) atışı yaparken TOMA kamerasına yansıyor. Atış yapan iki polisten birisinin kolunda komiser rütbesi yer alıyor. Bu komiserin aslında ZET kullanıcısı olmadığı o an eline ZET’i alıp atış yaptığı da savcılık tarafından belirlendi. Berkin’i hedef alan gaz fişeğini komiserin yanındaki polis memurunun attığı yönünde kuvvetli delillere ulaşan savcılık, bütün dikkatlerini bu polis üzerinde yoğunlaştırdı. Jandarma Kriminal raporunda bu polis memurunun iyileştirilmiş görüntüleri de bulunuyor. Savcılık şimdi bu görüntüler üzerinden polis memurunun kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Kimliği tespit edildiği anda hemen dava açılacak.

Haberin Devamı

‘Mümküm değil’ demişlerdi

Savcılık daha önce Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan ancak yetersiz bulunan raporda olayın faili oldukları iddiasıyla fotoğrafları tespit edilen 3 polisten duvara yaslanıp istirahat halinde görünürken fotoğrafı kamuoyuna yansıyan polisin ise olayla hiç alakası olmadığını öne sürdü. Jandarma Kriminal raporunda da bu polisin ZET atışı yapmadığı belirtildi. Savcılık Kriminal Büro’nun açık kimliklerine ulaşılamayan üç polisin fotoğrafları ile emniyetin yolladığı 21 polisin fotoğraflarını ve kimlik bilgilerini Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü’ne yollamış Adli Tıp’tan tespit yapılmasının mümkün olmadığına dair bir rapor gönderilmişti.

Haberin Devamı