Gazete Vatan Logo

O konsolos Meclis’te

TBMM’ye ilk kez girecekler arasında en çok öne çıkan isimlerden biri, IŞİD militanlarının Musul’da rehin aldığı Türk grubunun içinde yer alan dönemin Başkonsolosu Öztürk Yılmaz oldu.

O konsolos Meclis’te

Son görev yeri Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçiği’nden istifa ederek adaylığını açıklayan Yılmaz, Ardahan’da CHP’nin oylarını yükselterek partinin ildeki tek milletvekili oldu. Yılmaz, partisinin yüzde 28.91’lik oranla aldığı 15 bin 783 oyla meclisin kapılarını araladı. Yılmaz, kampanyası sırasında Ardahan’da işsizlik sorununa vurgu yapmış, istihdamın yaratılmasının önceliği olduğunu vurgulamıştı.

Memleketi sevindirdi

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da milletvekili çıkaramamanın hüznünü yaşadığı memleketi Tunceli’den bu kez iyi haber geldi. Tunceli’den vekil çıkaramayan CHP erken seçimin ilk sonuçlarına göre Meclis’e bir vekil gönderiyor. O vekil de CHP’nin liste başı yaptığı kadın adaylardan Avukat Saniye Barut.

Kılıçdaroğlu’nun memleketinde CHP oylarını yüzde 7,4 artıran CHP’nin oy oranı ise yüzde 28. Sonuçlar bu oranlarda kalırsa CHP ve HDP Tunceli’den 1 vekil çıkarmış olacak. 1 Kasım seçimlerinin enteresan sonuçlarından biri ise Yalova’dan geldi. Kılıçdaroğlu’na karşı Genel Başkanlığı’na aday olan, ancak olağanüstü kongrede liderlik için yeterli oyu alamayan Muharrem İnce’nin memleketi olan Yalova’da, CHP oylarını yükseltti.

Haberin Devamı

Onların sandığından CHP çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullandığı Arjantin İlkokulundaki 4137 numaralı sandıktan CHP birinci çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oy verdiği Anıttepe Ortaokulu’ndaki 1310 numaralı sandıkta da birinci olan parti CHP oldu. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in oy kullandığı Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu’ndaki 1148 numaralı sandıktan ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in oy kullandığı Çankaya Halide Edip Adıvar Ortaokulu’ndaki 1256 numaralı sandıktan da CHP birinci çıktı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun oy kullandığı Çankaya İlkokulu’ndaki 1159 numaralı sandıkta ise en fazla oyu CHP aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın 2006 numaralı sandığında ise CHP birinci parti oldu.

Haberin Devamı