Gazete Vatan Logo

O ismi görünce FETÖ işi olduğunu anlamış!

Darbe girişimini erkene alanlardan olduğu öne sürülen İlhan Talu: “Partigöç’ün ‘paralel’ kaydı vardı. Mesajların altında ismini görüne FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu anladım”

O ismi görünce FETÖ işi olduğunu anlamış!

Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülen 15 Temmuz gecesi Genelkurmay’da yaşananlara ilişkin davada dün eski Genelkurmay Personel Başkanı İlhan Talu ifade verdi. Talu, sanıklardan ’Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi Genelkurmay Personel Daire eski Başkanı Mehmet Partigöç’ün FETÖ üyesi olduğu söyledi. Talu, şöyle konuştu:

‘Akar ve Güler inanmadı’

“Partigöç’ün FETÖ’cü olduğu yönünde istihbarat bilgilerini Genelkurmay Başkanımıza, Genelkurmay 2. Başkanımıza arz ettim. Partigöç Şura’da aynı şekilde üçüncü yıldan değerlendirmeye gireceği için kendisi ile ilgili MİT’e ve emniyete de hassas kaynak araştırması yaptırmıştık. Bu hassas kaynak araştırmalarında da Fetullahçı olduğu yönünde bilgiler gelince ben durumu Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na arz ettim. Genelkurmay Başkanı ve Genelkurmay 2. Başkanı benim de hazır olduğum bir ortamda kayıtlara inanmadıklarını belirtmişlerdir.”

129 isim belirlenmiş

Akar’ın kuvvet komutanlarıyla elde edilen bilgiler ışığında toplantı yaptığını, haklarında kuvvetli FETÖ şüphesi bulunan ve Ağustos 2016 Şura’sında emekli edilecek personelin isim bazında belirlendiğini anlatan Talu, 129 general ve amiral arasında Partigöç’ün de bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Huduti’ye emir

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin kendisini arayarak, Genelkurmay’dan gelen ve Mehmet Partgöç’ün adının geçtiği mesajları sorduğunu söyleyen Talu, “Ben darbecilerin mesajlar yayınladığını ilk o zaman öğrendim. Mehmet Partigöç hakkında FETÖ üyesi olduğu yönünde yazılar geldiğini bildiğimden bu kalkışmanın FETÖ tarafından yapıldığını değerlendirdim. Adem Paşa’ya Genelkurmay Karargahının tam teçhizatlı askerler tarafından basıldığını, dışarıda yakaladıklarını derdest ettiklerini, bu faaliyetin emir komuta dışında bir kalkışma olduğunu, arkasında FETÖ olduğunu düşündüğümü, Genelkurmaydan gelen mesajları dikkate almamasını söyledim.”

FETÖ’cüleri konuşmuşlar

İlhan Talu, Genelkurmay Başkanı’nın kendisini çağırması üzerine 19.55’te makamına gittiğini ve Akar ile MİT Müsteşarı Fidan’ın orada olduğunu anlattı. Talu, Akar ve Fidan’ın talebi üzerine FETÖ’cü oldukları düşünülen kişilerin safahat kartlarını alıp saat 20.09’da yeniden makama çıktığını anlattı, “Saat 20.09’da birinci başkanın makamından çıktığım yönünde yanlış bir değerlendirilme yapılmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Emir versem darbe olurdu’

Darbe girişiminden haberi olduktan sonra birlik komutanlarına ’Bu mesaj emri Genelkurmay Başkanı’nın emridir’ demesi halinde darbe girişiminin başarılı olma ihtimalinin çok yüksek olacağını savunan İlhan Talu, “Oysa ben bunların hiçbirini yapmadığım gibi telefon diplomasisiyle birlik komutanlarına darbe girişiminin Genelkurmay Başkanının bilgisi dahilinde olmadığını söyleyerek terörist darbe girişimini önleyen kişiyim” dedi.