Gazete Vatan Logo

O imam da PM'de

Müftüden ekonomiste prof’tan gazeteciye...

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan’ın geçen yıl cenaze namazını kıldırdıktan sonra beğenilen bir konuşma yapan eski müftü İhsan Özkes de parti yönetimine girdi. Gazeteci ve televizyoncu Enver Aysever ile Cumhuriyet Gazetesi’nden Mehmet Faraç da parti yönetimine giren isimler oldu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde ders veren, iletişim ve imaj uzmanı Nuran Yıldız ile profesörler Sencer Ayata, Hurşit Güneş ve Süheyl Batum da PM’ye girdi. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan yeni isimlerden bazıları...



‘CHP ile 2002’den beri nikahımız var’

Geçen yıl ÇYDD başkanı Türkan Saylan’ın cenaze namazının kılınmasından sonra yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerinde toplayan eski Üsküdar Müftüsü İhsan Özkes de CHP yönetimine girdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Ana Bilim Dalı’nda master da yapan Emekli Müftü Özkes, VATAN’a yaptığı açıklamada, geçen Çarşamba günü Kemal Kılıçdaroglu’na yakın bir ismin kendisini arayarak CHP yönetimine katılıp katılmayacağını sorduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun önerisini memnunuyitle kabul ettiğini ifade eden Özkes şunları söyleri:

“Yedi yıl müftülük yaptım, 1992-1999 yılları arasında. DSP’den Üsküdar belediye başkan adayı oldum. Daha sonra Beyoğlu Müftüsü iken CHP’den müracat ettim milletvekilliği adaylığı için. Daha çok halk beni Türkan Saylan’ın cenazesi ile tanıdı. Aslında benim daha önceden yazdığım kitaplar vardı, inanç sömürüsü üstüne. CHP ile 2002’den beri flörtümüz, nikahımız vardı. Ben kurultay delegesi olarak gelmiş bulunuyorum burada, İstanbul kurultay delegesiyim. Sayın Kılıçdarolu ile tanışıklığımız vardı, Kılıçdaroğlu aday olunca hızlı bir sürece girildi. Ve kendileri değil ama dolaylı yoldan görüşme talebi olduğunu anladım, görüştüm. Benimle çalışmak istediklerini söylediler, ’memnuniyetle’dedim. Bugün listede ismimin okunduğunu duyunca gerçekten onur duydum. CHP’nin inançlı kesimlerle bir barışa ihtiyacı yok. Partiyi dine karşı gibi gösterme girişimi oldu, başarılı da oldular. Aslında benim bugün CHP’de emekli müftü olarak PM’de olmam da bunun bir göstergesidir. İslam dinini bir iki partinin tekelinde göstermek dinin yapısına aykırı.”



Yönetimdeki en genç üye

Ekrem Kerem Oktay PM’nin en genç üyesi. 27 yaşında, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu olan Oktay, Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi masteri yapıyor. “Çok heyacanlı olduğunu” söyleyen Oktay, bu kurultayın halkın CHP’ye sahip çıktığının göstergesi olduğunu söyledi.

Oktay, “Tecrübelisi, genci bir arada, eski muhaliflerle donanımlı bir liste oluşturulmuş. Bu liste mutabakat listesidir, toplumsal çıkarları düşünen bir liste. Hedef iktidar, Genel Başkanımızın direktifleri doğrultusunda çalışacağız, gençlerin CHP’ye katkıları giderek artacak” dedi.



Kılıçdaroğlu’yla aynı bölgeden adaydı

2007’de Kılıçdaroğlu ile aynı bölgeden milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Didem Engin de PM’ye girdi. Fransız Büyükeçiliğine bağlı ’Charles de Gaulle Lisesi’ni bitirmiş. Galatasaray Endüstri Mühendisliği’ni ikinci olarak bitirdikten sonra Avrupa Komisyonu Jean Monnet Bursu’nun yazılı sınavını 1. olarak kazanarak Belçika Bruges’deki College of Europe’de ’Avrupa Ekonomisi’alanında yüksek lisans yaptı. Engin AB fonları ile yürütülen projelerin ihalelerini düzenleyen ’Merkezi Finans ve İhale Biri’minin kuruluşunda görev aldı ve bir yıl kadar da ihale yöneticisi olarak görev yaptı. Daha sonra kendi danışmanlık şirketini kurdu. Fransızca ve İngilizce dışında İspanyolca da biliyor.

Haberin Devamı