Gazete Vatan Logo

O görüntüler ortaya çıktı!

Necati Aydın'ın, cinayetten yedi yıl önce, Hazreti İsa'yı canlandırdığı ortaya çıktı...

Zirve Yayınevi katliamının beşinci yıldönümü geride kalırken, öldürülenlerden Necati Aydın'ın, cinayetten yedi yıl önce, 2000 yılında bir tiyatro oyununda Hazreti İsa'yı canlandırdığı ortaya çıktı.

Radikal'in ulaştığı 'Hazreti İsa'nın Hayatı' isimli oyunun görüntü kaydında Necati Aydın'ın çarmıha gerilme görüntüleri de yer alıyor.

Malatyalı beş saldırgan, 18 Nisan 2007’de şehirdeki Zirve Yayınevi’ne basarak Necati Aydın, Thilmann Geste ve Uğur Yüksel adlı üç Protestanı bıçaklayarak öldürmüştü. Necati Aydın, öldürüldüğü tarihte 45 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı. Cenazesinin defnedildiği İzmir, aynı zamanda Aydın’ın doğup büyüdüğü ve yeni inancıyla tanıştığı şehirdi. Aydın, 1998 yılında vaftiz olmuştu. Arkadaşı ve dindaşı Ercan Şengül’le birlikte İzmir’in kasabalarında İncil ve dini kitaplar dağıttıkları için 3 Mart 2000’de tutuklanmış ve bir ay cezaevinde kalmıştı.



O yıl Hazreti İsa’nın 2 bininci doğum yıldönümüydü. Aydın’ın da üyeleri arasında olduğu İzmir Protestan Kilisesi, amatör tiyatro grubu kurdu. Hazreti İsa’nın hayatının anlatılacağı bu oyunda başrol, Erzurumlu Necati Aydın’a verildi. Aydın; İzmir’de ve İstanbul’da gösterilen bu 52 dakikalık oyunda Hazreti İsa’yı canlandırdı. Kamerayla kayda alınan bu oyun daha sonra DVD’ye dönüştürüldü. Protestan topluluğu tarafından kısıtlı sayıda basılıp kiliselere dağıtılan bu DVD’ye Radikal gazetesi ulaştı. Oyunda, henüz o tarihte 29 yaşında olan Necati Aydın’ın oyunun sonunda çarmıha gerildiği görülüyor.

Necati Aydın, bu tarihten iki yıl sonra, 2003’te, Zirve Yayınevi’ni kurmak üzere eşi ve iki çocuğuyla birlikte Malatya’ya göçtü. Dört yıl sonunda Hristiyanlığa meraklı bir genç olarak kendisini tanıtan Emre Günaydın ve dört saldırgan 18 Nisan 2007’de yayınevini bastı. Beş saldırgan yayınevinde bulunan Necati Aydın, Thilman Geske ve Uğur Yüksel’i bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı