Gazete Vatan Logo

O dizi Meclis'te! 'RTÜK bir an önce o diziyi kaldırmalı'

CHP'li İhsan Özkes: 'Kertenkele ismiyle 'imam' rolü asla yakışmıyor, RTÜK'ün bir an önce bu diziyi kaldırarak bu tartışmanın uzamamasını diliyorum' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, bir televizyon kanalında yayınlanan "Kertenkele" adlı diziye yönelik, "Peygamber mesleği olan imam rolündeki Kertenkele dizisi din görevlilerimizi derinden incitmektedir. Sürüngen bir yaratık olan 'kertenkele' ismiyle 'imam' rolü asla yakışmıyor. Hiçbir kişiye yakışmayan hırsızlık ve yolsuzluğun 'imam' rolüyle işlenmesi kabul edilemez" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çaldıran Savaşı'nın 500. yılında Muharrem ayında, Kerbela faciasının 1375. yılında Alevi-Sünni kardeşliğine vurgu yapmak istediğini belirtti. Özkes, Ortadoğu ve Anadolu'nun kanlı mezhep kavgalarına sürüklenmek İstendiği zamanda inadına barış ve kardeşliğin tesisi için herkese çağrıda bulundu.

Ermenek'teki maden ocağında hâla 18 işçiye ulaşılamadığını vurgulayan Özkes, şöyle konuştu: "Zonguldak ve Soma maden ocağı facialarında söylenen 'kader' ve 'bu işin fıtratında var' gibi sözleri bu defa duymadık. Sanırım iktidar, Avrupa'daki işçilerle Türkiye'deki işçilerin kaderlerini yazan Allah'ın aynı Allah olduğunu nihayet anladılar. Türkiye'deki işçilerin ölümlerinin arkasında iktidarın doymak bilmeyen fıtratı olduğu bir gerçektir."

Haberin Devamı

Peygamber mesleği "imam" rolündeki "Kertenkele" dizisinin din görevlilerini incittiğine dikkat çeken Özkes, "Sürüngen bir yaratık olan 'kertenkele' ismiyle 'imam' rolü asla yakışmıyor. Hiçbir kişiye yakışmayan hırsızlık ve yolsuzluğun 'imam' rolüyle işlenmesi kabul edilemez" dedi.

"10 KASIM'DA ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTACAĞIZ"

CHP tarafından birkaç yıldır 10 Kasım ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde camilerde ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlid-i şerif okutulduğunu hatırlatan Özkes, "Bu yıl da 10 Kasım Pazartesi günü öğle namazından sonra Fatih ilçesi Eminönü Yeni Camisinde ulu önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için mevlit okutacağım" dedi.

Özkes, Üsküdar ve Beyoğlu Müftüsü iken 10 Kasım'larda müftülük olarak Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit programı düzenlediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Atatürk'ün radyolardan naklen ilk defa mevlit okuttuğunu ve her yıl Çanakkale şehitleri için mevlit okuttuğunu biliyoruz. 10 Kasım'da mevlit okutarak Atatürk'ün ruhunu şad etmek istiyorum. Maalesef son yıllarda 10 Kasımlar, 29 Ekimlerde, 18 Martlarda, 30 Ağustoslarda camilerde adeta Atatürk anılmaz hale gelmiştir. 10 Kasımlarda ulu önderimizi rahmet ve minnetle anmaya devam edeceğiz. 18 Martlarda Çanakkale Şehitlerini de rahmet ve minnetle anmaya devam edeceğiz. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü Fatih İlçesi Eminönü Yeni Camisinde öğle namazından sonra okutacağım mevlide İstanbulluları ve tüm halkımızı davet ediyorum. Zira Atatürk 76 milyonun ortak manevi değeridir. Bugün camilerimizde ezan okunuyorsa ve özgür olarak ibadetlerimizi yapabiliyorsak bunu önce Allah'a sonra Atatürk'e borçluyuz. Bu itibarla herkesi 10 Kasım'da Yeni Cami'de okunacak mevlide bekliyorum."

Haberin Devamı

"HİÇBİR PARTİNİN KAPATILMASI DOĞRU DEĞİL"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Özkes, HDP'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "Hiçbir partinin kapatılması doğru değildir. Partiler kapatılmakla fikirler kapatılamıyor. Dolayısıyla hangi parti olursa olsun kapatılma devri sona ermelidir, hiçbir parti kapatılmamalıdır" dedi. Özkes, "Kertenkele dizisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacak mısınız?" sorusuna ise "Doğru bulmuyorum. Ne oluyor? diye geçen hafta dizinin son bölümünü izledim. Gerçekten yakışık almıyor. O rol sırıtıyor. Adı ve içeriği uymuyor. RTÜK'ün biran önce bu diziyi kaldırarak bu tartışmanın uzamamasını diliyorum" karşılığını verdi.

Haberin Devamı