Gazete Vatan Logo

Nurcan Serçe'ye büyük tepki! Sosyal medyadan yayınladı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Nurcan S.'nin görüntüleri sosyal medyayı salladı. Büyük tepki çeken görüntülerde, kızına şiddet uyguladığı uygulayan anne, çocuğun nefessiz kalmasına sebep oluyor. Şiddet gören çocuklar koruma altına alınırken Nurcan S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da anne hakkında adli sürecin devam etmekte olduğunu belirtti.

Nurcan Serçe'ye büyük tepki! Sosyal medyadan yayınladı

Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan Nurcan S.'nin kızına şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Yaklaşık 3 ay önce meydana geldiği belirtilen olayın görüntüleri, kısa sürede yayıldı. Görüntüleri izleyen kullanıcılar, büyük tepki gösterdi.
Görüntülerde, Nurcan S.'nin kızına şiddet uyguladığı ve nefessiz bırakmaya çalıştığı görüldü. Nurcan S.'nin, bu sırada evde bulunan, ailenin diğer üyeleri olduğu tahmin edilen kişileri de zaman zaman bağırarak tehdit etmesi de görüntülere yansıdı.
ÇOCUKLAR KORUMA ALTINDA
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Nurcan S.’nin şiddet uyguladığı kızı ile diğer iki çocuğunun devlet korumasına alınıp yurda yerleştirildiği belirtildi. 3 ay önce ortaya çıkan olayın ardından Nurcan S.’nin gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı ileri sürüldü.
GÖZALTINA ALINDI
Sosyal medyada tepki toplayan Nurcan S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, anne hakkında adli sürecin devam etmekte olduğunu belirterek, "Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA VERİLEN TEPKİLER

“Bir kez daha tüylerimizi ürperten bir çocuk fiziksel istismarı videosuyla sarsıldık. Veriler çocukların çoğunlukla yakınları tarafından istismar edildiklerini göstermekte. Hapse atmak çözüm değil. Çocuklar anne-babalarının insafına terkedilmemeli.”

“Bir çocuk düşünün ki sığınacak son kalesi bile yıkılmış. Söylenecek çok şey olduğunda söyleyecek bir şey bulamıyor insan... #NurcanSerçeTutuklansın”

Bakanlık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, "Bir evladımıza annesi tarafından şiddet uygulandığına dair görüntülerin sosyal medyada yer alması ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur: Söz konusu olay, Kocaeli ilimizde, Temmuz 2020’de yaşanmıştır.

Görüntülerdeki çocuğumuz ve kardeşleri, 21.07.2020 tarihinde haklarında alınan bakım tedbiri kararı ile ivedi olarak Bakanlığımız tarafından koruma ve bakım altına alınmışlardır. Çoçuklarımız halen kuruluş bakımında ve devlet korumasındadır.
Çocukların annesi N.S. hakkında ise adli süreç devam etmektedir. Hukuki süreç, avukatlarımız kanalıyla da takip edilmektedir. Her çocuğumuz biricik ve kıymetlidir. Çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü şiddetin her zaman karşısında durmaya, çocuklarımızı himaye etmeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı