Gazete Vatan Logo

Nuran Dutlu'nun katillerinden biri yakalandı!

21 yaşındaki Nuran Dutlu vahşice dövülerek öldürülmüş, genç kızın elleri baltayla kesilmişti. Şüpheli olarak aranan 3 kişiden biri yakalandı. Adliyeye çıkarılan zanlı linç edilmek istendi.

Nuran Dutlu'nun katillerinden biri yakalandı!

Vahşice dövülüp öldürüldükten sonra elleri kesilerek İzmit-Kandıra yolu Çayırköy mevkiindeki bir tarlaya atılan 21 yaşındaki Nuran Dutlu'nun cesedi 22 Ocak'ta bulunmuştu. Korkunç cinayetle ilgili aranan zanlılardan Arif Ç., geçtiğimiz günlerde İzmir’de göz altına alındı. Kocaeli Adliyesi’nde ifadesi alınan zanlının, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Yaklaşık 4 saat adliyede kalan Arif Ç. tutuklama kararının çıkmasının ardından Kocaeli İl Jandarma ekipleri tarafından Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderilmek üzere adliyeden çıkarıldı. Bu sırada Arif Ç.'nin adliyede olduğunu duyarak adliye önünde toplanan kalabalık grup, zanlıyı linç etmeye çalıştı. Jandarma tarafından uzaklaştırılan vatandaşlar katil zanlısına ağır hakaretler ederek yumruklamaya çalıştı. Arif Ç. güçlükle Jandarma aracına bindirildikten sonra Kandıra F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

TELEFONUNU SATAN MUHAMMED Y. ARANIYOR

22 Ocak’ta bir bölümü naylona sarılı ve iki eli bileklerinden kesilmiş halde bulunan cesetle ilgili yapılan araştırmalarda, kurbanın kredi kartının kullanıldığından yola çıkan jandarma, bazı şüphelilere ulaşmaya başladı. İlk olarak şüphelilerden Arif Ç. yakalandı.

Haberin Devamı



Cinayetin kilit isimlerinden olan ve Nuran Dutlu’nun kredi kartlarını kullandığı tespit edilen Muhammet Y. ile sevgilisi olduğu öne sürülen S. Ö. ise halen aranıyor. İki yıl kesinleşmiş hapis cezasının da olduğu tespit edilen Muhammed Y.'nin Nuran Dutlu’ya ait telefonu da sattığı belirlendi.

ANNE DÖVMEYİ GÖRÜNCE TANIMIŞTI

Cesedin bulunmasının ardından Kocaeli polisi cinayeti araştırırken, Manisa polisi de ailenin başvurusu üzerine kayıp kızın izini sürüyordu. Müge Anlı'ya gönderilen fotoğraflar kızın kimliğini ortaya çıkarmıştı. Dövmeyi gören aile programa başvurarak cinayete kurban giden kişinin kızları Nuran Mutlu olduğu söylemişti.

'BEN ÖLDÜM BAŞKA ANNELER ÖLMESİN’

Eşinden boşanan ve 4 yaşında bir kızı olan Nuran Dutlu’nun ölüm haberini alan Havva Görmüş, Asri Mezarlık Morgu’nda kızının cesedini ilk olarak sağ topuğundaki doğum izinden teşhis etmiş, kızının yüzünü görünce gözyaşlarına boğulmuştu.

Haberin Devamı