Gazete Vatan Logo

Nefesini keşfet

Ülker Uzun Polat, yeni kitabı Nefesini Keşfet’te, hayatınızın ana kaynagı olan nefesinizi nasıl doğru kullanacağınızı anlatıyor

Nefesini keşfet

Ülker Uzun Polat ile, Mona Kitap Kişisel Şifa serisinden çıkan Nefesini Keşfet kitabını konuştuk.

Nedir dönüşümsel nefes terapisi?

Doğar doğmaz aldığımız ve her an içimize çektiğimiz nefesimiz bizim aynı zamanda yaşam enerjimiz!! Nefesimiz ve onu alış şeklimiz, hayat enerjimizle yani hayatımızla ve onu yaşayış şeklimizle derin bir bağlantı içinde. Ne kadar doğal, kolay, çabasız bir hayatınız varsa o kadar doğal nefes alıyorsunuz demektir. Ya da tam tersi, ne kadar doğal, diyafram kullanarak alınan, akıcı bir nefesiniz varsa, hayatınız o kadar doğal ve akıcıdır. Dönüşümsel nefes terapilerinde öğrettilen şey de tam olarak bu! Nefesinizi açmak, nefes farkındalığı vermek, aynı zamanda bedeninizin kendini iyileştirme ve hastalıklarla mücadele etme kapasitesini de arttırmakta!

Nefes almanın sağlığınız üzerindeki olumlu etkilerini biliyor musunuz?

Vücudumuzda biriken toksinlerin yüzde 70’inin, aldığımız nefesin karbondioksite dönüşmesi yoluyla atıldığını biliyor muydunuz? Geri kalan yüzde 30’u terleme ve idrar yoluyla atılmaktadır.

Haberin Devamı

Peki eğer bol su içmenin önemini bilmiyorsak ya da bildiğimiz halde içemiyorsak bu toksinlere ne olacak? Bu durumda; düzenli tuvalete gitmek ya da ter atmak önemli, aynı şekilde nefesi full kapasite tam ve doğal almak daha önem kazanıyor.

Yüzde 70 çok önemli bir oran!

Sadece uzun değil, aynı zamanda kaliteli bir yaşamın formülü nefes alma şeklimizi ve kapasitemizi geliştirmekten geçiyor.