Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Çalışan ve emeklilik zamanı yaklaşan milyonlarca insanın internet üzerinden ne zaman emekli olurum sorgulamalarını yapmaktadır. Birçok kamu hizmeti gibi, emeklilik sorgulamaları ve ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı da internetten alınan kamu hizmetleri sayesinde öğrenilebiliyor. Bu haberimizde ne zaman emekli olurum sorgulamasının nasıl yapıldığını, erken emeklilik şartlarını detaylı bir şekilde sizler için anlatacağız.

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Günümüzde internetten verilen kamu hizmetlerine bir yenisi daha eklenmiş durumda, üstelik bu kamu hizmeti belki de on milyondan fazla vatandaşımızı ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanları ve kamu hizmetlerinde çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiren emeklilik sorgulamaları ve erken emeklilik konusu ile ilgili detaylı bilgilere, online olarak ulaşılabilinmektedir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Ne Zaman Emekli Olacağımı Online Olarak Nasıl Öğrenebilirim?

Ne zaman emekli olacağınızı online olarak resmi kamu hizmeti olarak vatandaşlara sunan iki tane resmi site üzerinden yapabilirsiniz.. Bunlardan biri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet adresinden ulaşılabilen online ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Uygulamaya SGK’nın resmi internet sitesinden ulaşarak sistemin sizden istediği bilgileri girdikten sonra, sistem size dakikalar hatta saniyeler içerisinde ne zaman emekli olabileceğinizi belirtiyor.

SGK’nın resmi sitesinde bulunan ne zaman emekli olurum uygulamasına girdikten sonra sizden bazı bilgileri doldurmanızı istenmektedir. Gerekli olan tüm bilgileri doldurarak ne zaman emekli olabileceğinizi dakikal içerisinde öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olacağınızı online olarak öğrenmenin bir başka yolu da, e-devlet kapısıdır. PTT’den 2 TL ücret ödeyerek aldığınız e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptıktan sonra, işlem yapılabilen kamu kurum ve kuruluşları arasından SGK ve SSK sayfalarını bularak, ne zaman emekli olurum sorgulamasını bu yolla da kolayca yapabilirsiniz.

Erken Emeklilik ve Şartları Neler?

Öncelikle, hükümetimizin bu konuda bir SSK komisyonu kurulması için çalışmalara başladığını ve 2017 - 2018 yılları içerisinde erken emeklilik için duyurular yapılacağını belirtelim.
Ülkemizde erken emeklilik, yaş sınırı kapsamını akla getirmektedir. 8 Eylül 1999 öncesi kayıt olmuş çalışanların doldurması gereken şartlardan birisi sigorta süresidir, diğeri ise ödenmesi gereken prim sayısının doldurulmuş olması gerekmektedir.

Haberin Devamı