Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum hizmeti ile emeklilik tarihinizi öğrenin!

Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emekli olacağınız tarihi öğrenebilirsiniz. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum hizmeti ile emeklilik tarihinizi öğrenin!

Her gün bir önceki günden daha bilinçli ve daha ilerleyen, gelişen bir Türkiye ile beraberiz. Dünya çapında yapılan modern gelişmiş teknolojiyi ülkemiz yakından takip etmiş, bu ilerleyiş ve de gelişime ayak uydurmuştur. Bu uyum sağladığımız modern teknoloji bizlere büyük katkıları da olmuştur. İnternetin yaşamımızda ki yeri ve önemi yadsınamaz ölçüde büyüktür. Aklınıza gelebilecek her alanda bu ilerleyen teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmaktayız. Gelişmiş internet teknolojisi sayesinde önemli işlemlerimizi dahi internet aracılığı ile halletmekteyiz. Bu internet üzerinden online olarak gördüğümüz işlemler gün ve gün artarak çoğalmaktadır. Pek çok kurumda vatandaşlara kolaylık sağlamak için kamu işlemlerini internet aracılığı ile halletme imkânı sağlamıştır. Günümüz insanları bu internetin fırsatlarından her zaman yararlanabilmektedirler. Dijital platformda çok fazla kuruluş yer almıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Haberin Devamı

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Online olarak hizmet veren kuruluşlardan biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Bu internet üzerindeki hizmetlerden yararlanan vatandaşlar da yoğun bir biçimde bu kuruluşların internet üzerindeki rolünün farkındadır. Vatandaşlarımız günümüzde yer alan online sistemlerden yararlanarak tüm sigorta işlemlerini hiç vakit kaybetmeden sıra bekleme çilesi çekmeden yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu hizmetleri en yoğun olarak kuruluşlardan biridir zaten Sosyal Güvenlik Kurumu. İnternet sistemi üzerinden geniş bir hizmet ağı sağlayan kuruluşlardan yararlanmak için bazı istenilenleri yerine getirmeniz yeterli olacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun en gözde uygulamalarından biridir ne zaman emekli olurum uygulaması. Her birimiz çalışma hayatında bu günü iple çekeriz. Yani bunca yıllık çalışmalarımızın karşılığını almak isteriz. Çalışırken emeklilik hayalini kurmaya başlarız bile. Lakin ne zaman emekli olacağız? Ne zaman emeklilik yaşımız gelecek? Bu sorularda iş hayatında olan vatandaşların en merak ettikleri sorulardan birkaçıdır. Yaşadığımız zaman dilimi içinde her birimiz rahat bir nefes almak isteriz. Yüksek standartlarda yaşamak için çabalarız hep. Yoğun çalışma hayatına bu sebeplerle katlanırız. Fakat günü geldiğinde tüm bu zahmetlerimize değecek bir emeklilik yaşamı dileriz. Emekli olmak isteyen vatandaşlar SSK sigortası çatısı altında çalışma yaşamlarını sürdürmektedirler. Her ay almış oldukları maaşlarının belirli bir kısmını Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemektedirler. Bu ödemeler ile ilerleyen zamanlarda iyi ve de güzel bir emeklilik yaşamı hayal ederler.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması ile emekliliklerinin ne zaman olacağını, emekli olmalarına ne kadar zaman kaldığını, emekli olabilmeleri için gerekli olan kriterleri, emeklilik hakkındaki en güncel durumları kısa bir zaman içinde öğrenebilme imkânı bulmuşlardır. Bu neden ile de sosyal ağlar üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulaması son derece yoğun ve aktif bir biçimde kullanılıyorlar. Tüm dünyada farklı farklı sistem ve altyapılarda da olsa ülkemizde bu sistem 18 yaşını dolduran, sigortalı olarak iş hayatına başlayan her bireyin, emeklilik haklarınız kazanabilmeleri için yerine getirmeleri gereken emeklilik şartları bulunmaktadır. 2006 senesinde kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı sigorta ile çalışanlarının kullanabildikleri bu uygulama ile emeklilik kapsamında ki pek çok bilgiyi anında edinebilme imkânı bulmuştur.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum platformunda işlem yapabilmek için birtakım gerekli bilgiler gerekir. Bunu yapabilmek için gerekli olan sigorta bilgilerini vatandaşlar tarafından e-Devlet sistemi içerisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmetlerinden hizmet bilgisi ekranından büyük bir kolaylıkla SSK sigorta sorgulama işlemleri ile öğrenebilmektedirler. Bu şekilde yapılan emeklilik sorgulaması ile en kesin ve en doğru sonuçlara ulaşabilmek çok daha pratiktir. Bu kapsamda vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun içerisinde yer alan cinsiyet, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, doğum tarihi, çalışma hayatlarına başlama tarihini gibi kişisel temel bilgileri sistemde ki ilgili yerlere doğru bir şekilde girmeleri gerekir. Ayrıca da SSK prim ödenen gün sayısı ve 3600 günü doldurdukları tarih bilgilerini eksiksiz bir şekilde sisteme girmelidirler. Bu alanda yapılan girişler ile erken emeklilik durumu hakkında bilgi alabilme olanağı bulmuş olmaktadırlar. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online bir şekilde gerçekleştirmiş olduğu bu uygulama sayesinde normal emeklilik ve erken emeklilik olmak üzere iki farklı türde hesaplama sonucu karşılarına çıkmış durumda olacaktır.

Haberin Devamı