Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olacağınızı internet üzerinden öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum sorusu çalışma hayatında yer alan her bireyin en çok merak ettiği sorulardan biri olmuştur. Emeklilik tarihini merak eden vatandaşlar online olarak e-devlet sitesi üzerinden giriş yaparak emeklilik tarihlerini öğrenebilirler. Emeklilik tarihinizi öğrenmek için haberimizin içerisinde yer alan linke tıklayabilirsiniz!

Ne zaman emekli olacağınızı internet üzerinden öğrenebilirsiniz!

Ülkemizde kurumların çalıştırdıkları işçilere sigorta yaptırması zorunludur. Sigorta kurumları vatandaşların prim günlerini doldurarak emekli olmalarını sağlamanın yanı sıra onlara sağlı güvencesi de sağlar. Çalışma hayatında yer alan bireylerin emeklilik uygulamasından faydalanabilmeleri için prim günlerini doldurması zorunludur. Çalışma hayatına başlayan her bireyin kullanıma geçecek olduğu bu sistem üzerinden çeşitli hizmetler verilmektedir. Bu hizmetlerin alınabilmesi için bizlerin yapması gereken ilk işlem prim ücretlerini tam zamanında ödemektir. Sigorta kurumlarına ödenen prim ücreti karşılığında hizmetler alırız. Herkesin yaşı geldiğinde ve ödenmesi gereken prim ücretlerinin her birinin eksiksiz şekilde yatırılmasının sonucunda bu emeklilik hakkında sahip olurlar.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalışan her vatandaşın en büyük hakkı emekli olmasıdır. Emeklilik alanında gerçekleştirilen düzenlemeler sonucunda günümüzde artık işsiz olan kişiler bile emekli olabilmektedir. Ödenmesi gereken primlerin eksiksiz bir şekilde ödenmesi sonucunda ve emeklilik yaşının gelmesinden sonra artık bireylerin emekli olabilmesi için her koşul sağlanmış olur.

Haberin Devamı

Gün içerisinde bireylerin kafasını kurcalayan sorulardan birisi de ne zaman emekli olurum sorusudur. Sadece gün içerisinde değil pek çok zamanda kişiler ne zaman emekli olurum diye düşünmektedir. Son dönemlerde de arama motorlarında en çok bakılan başlık ne zaman emekli olurum olmuştur. Yani aslında herkes ne zaman emekli olurum diye merak eder ve bu konu hakkında gerekli bilgi sahibi olmak ister. Bu noktada gerçekleştirilen kolaylıklardan biri olan devlet tarafından kurulan sistemden ne zaman emekli olurum uygulamasını yapabiliriz.

Sağlık sigortası kurumuna giriş yaptığınız ilk gün, işe başladığınız ilk gün, ödenilen toplam prim ücretleri ve geriye kalan primlerin hesaplanması sonucunda vatandaşların ne zaman emekli olacağı bulunur. Bu hesaplamalar Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilerek yapılabilir. Ancak artık günümüzde bu gibi basit işlemler için vatandaşlar kurum binalarına gitmek yerine oturdukları yerden ellerinde bulunan akıllı cep telefonları ile ya da bilgisayarlarından birkaç işlemi gerçekleştirerek bilgi alabilirler. Bu noktada hizmet veren e-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum başlığına tıklayarak bizlerin bu sistemden hizmet alması kolaylaşır. Yapılan son düzenlemelerden sonra her vatandaşın girişinin oldukça kolay olduğu bu sistem üzerinden binlerce sorgulama işlemi verilmektedir. Bizler de bu sorgulama işlemlerini yapabilmek için artık çeşitli alanlara başvuruda bulabiliriz. İster elektronik imza ile ister e-Devlet şifresi ile istersek de mobil imza ile bu sisteme giriş yaparak emeklilik konusuna ait her türlü bilgilere kolayca ulaşabiliriz.

Haberin Devamı