Gazete Vatan Logo

NATO’ya Türk Başkan seçildi!

Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, NATO’nun en üst düzey bilimsel danışma kurulu olan Von Karman Enstitüsü Danışma Komitesi Başkanlığı’na seçildi

NATO’ya Türk Başkan seçildi!

Belçika’da bulunan Von Karman Akışkanlar Dinamiği Enstitüsü’nün Bilimsel Danışma Komitesi Başkanlığı’na Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu seçildi. NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) bünyesinde yer alan Von Karman Enstitüsü’nün bilimsel çalışmalarını değerlendirmek ve ileriye dönük araştırma konularını belirlemekten sorumlu olan en üst düzey danışma kurulu olarak biliniyor. Prof. Dr. Alemdaroğlu Başkanlık görevini üç yıl süre ile yürütecek.

Havacılık, uzay çalışmaları

NATO Von Karman Enstitüsü Akışkanlar Dinamiği çalışmalarında dünyadaki en yetkin ve en itibarlı eğitim ve araştırma enstitüsü olarak biliniyor.

Von Karman Enstitüsü’nün bilimsel çalışmaları ‘uygulamalı aerodinamik ve çevre’, ‘havacılık ve uzay’, ‘turbo makina ve itki Sistemleri’ gibi 3 ana eksende yürütülüyor. Dünya havacılığında saygın bir yeri olan ve Türkiye’nin ilk otomatik pilotunu üreten ekipte bulunan Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, 2008’de NATO Bilimsel Başarı Ödülü’ne layık görülmüştü.

Haberin Devamı