Gazete Vatan Logo

Nakdi ücret desteği ne zamana kadar uzatıldı? Ücretsiz İzin ödeneği uzatıldı mı?

Corona virüs gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pek çok kişi Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zamana kadar uzatıldı? Ücretsiz İzin ödeneği uzatıldı mı? sorularını internette araştırıyor. İşte Nakdi Ücret Desteği (Ücretsiz İzin Ödeneği) ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları...

Nakdi ücret desteği ne zamana kadar uzatıldı? Ücretsiz İzin ödeneği uzatıldı mı?

Salgın gündemiyle toplanan Kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği (Ücretsiz İzin Ödeneği) ve işten çıkarma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Corona virüs salgını ve sonuçlarının değerlendirildiği Kabine toplantısında alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Nakdi ücret desteği ne zamana kadar uzatıldı? Ücretsiz İzin ödeneği uzatıldı mı? İşte Nakdi Ücret Desteği (Ücretsiz İzin Ödeneği) ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 15 Mart sonrası ücretsiz olarak izne çıkarılan ve işsizlik maaşı almaya hak kazanamayan vatandaşlara, günlük 39 lira 24 kuruş (aylık 1170 TL) ücretsiz izin maaş desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan nakdi destek ödemelerinin 1 ay daha uzatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

NAKDİ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Kabine toplantısı sonrası yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nakdi destek ödemeleri bir süre daha devam edeceği müjdesini verdi.

Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresinin 1 ay daha uzattıklarını belirten Erdoğan, "Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır. İçerideki ve dışarıdaki ortak kanaat Türkiye'nin salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyanın yıldız ülkelerinden biri olacağı yönündedir."

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE DEMEK?

Nakdi ücret desteği olarak bilinen ücretsiz izin maaş desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Bu ay da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ayın 8'i itibariyle hesaplara yatırılacak olan ücretsiz izin parası, İŞKUR aracılığıyla gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Günlük 39,24 TL’lik destek ayda 1,177 TL yapıyor. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8.93 TL’lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödenecek. Nakdi ücret desteği yasanın çıktığı tarihten bu yana önümüzdeki üç ay için verilecek, 17 Nisan’da başlayan ödemeler 17 Temmuz tarihe kadar işsiz kalınan veya ücretsiz izinde geçen süreler için hesaba yatacak. Nisan ayının tamamını işsiz veya ücretsiz izinde geçirmiş olanlara 14 günlük ödeme yapılacak. Bu ödeme tutarı 545 TL olacak.