“Yol” değil “yolculuk” medeniyettir

Haberin Devamı

Israr ediyorum! Medeni olan yol değil “yolculuktur”. Yolculuğun nasıl geçtiğidir. Nasıl bir araçla, ne kadar sürede ve kaç kişiyle beraber yaptığındır.

Yıllardır arabamla seyahat ediyorum. Zira otobüsten nefret ediyorum. Eskiden zor ulaşılır yerlere gittiğim için araba şarttı şimdi de bebek var diye.

Halbuki arabadan vazgeçmek istiyorum. Abuk subuk yerlere yeterince gittim artık gitmek istemiyorum. İstediğim in bin yapmadan makul bir sürede, ferah bir yolculuk yapmak. Uçak bebekle çok kasıyor. Ben tren yolculuğu yapmak istiyorum.. Pulmana atlayıp İzmir’e gitmek mesela. Yataklıya atlayıp Antalya’ya gitmek mesela. Atlayıp Edirne’ye gitmek veya..

Ama yok! Otoyol yapılacak ki otomobil almak zorunda kalalım sonra da o otomobiller için deli gibi ÖTV, KDV, yıllık taşıt vs vergi verelim,. Yetmesin araç muayene için para verelim. Yetmesin kullandığımız yakıtın maliyetinin 4 katı vergi verelim. Yetmesin zorunlu trafik sigortası yaptıralım..

Otoyol medeniyet falan değil “Devletin vatandaşı soyma biçimleri”nden biri. “Aferin kızım, arabanda bir yamuk yok” demek için benden gecikme cezasıyla beraber 215 lira alıyor.

Şimdi size bu normal geliyor di mi? İyi vatandaş olduğumuz, çevreyi kirletmediğimiz, frenlerimiz düzgün çalıştığı için cezalandırılıyoruz! Git gel olmasın diye önceden servise de götürmüşüm, arabanın bakımını da yaptırmışım ama yooook... Geciktin ceza! (Faiz lobisinin tillahı da devlettir bu arada. 2 ay için yüzde 50 faiz!!! En gaddar tefeci bile bu kadar yüksek faiz uygulamaz. Bunu da yeri gelmişken söyleyeyim. Faiz kalkacaksa devlet de kaldırsın arkadaş!)

Sat arabanı kurtul kardeşim! Çok doğru! Yol boyunca bebekle ilgilenirsin, uyursun, okursun...

Ama sunuyor musun bana iyi bir alternatif?

Hayır.

Araba otobüs uçak...

Yıl boyunca ödediğim vergilerle, sigorta, kasko ve muayene ücretleriyle çok daha manalı bir şey yapabilirdim. Bir kız çocuğunu daha okuturdum mesela.

Sonra “niye tıkanıyor bu trafik böyle? Acaba gezicilerin işi mi?”

Bir de bir şey soracağım: Devlet madem her şeyden vergi, madem her hizmeti ücretli, o vakit neden gelir vergisi de alıyor?

DİĞER YENİ YAZILAR