Bu ülkede bir komedi filmi mi çekiliyor?

Haberin Devamı

Bir ay evvel #diren1940kafası diye bir yazı yazmıştım. “Dış mihrak” “şer güçler” “maşa olarak kullanılan marjinal gruplar” “faiz lobisi” diye bir terane başlayıp Gezi ile ilgili soruşturmalar başlayınca demiştim ki “korkarım 4 kişinin ölümünü ‘Geziciler içip içip birbirleriyle kavga etmiş’ diye açıklayacaklar. Hazır olalım” demiştim.

İşin kötüsü ben “bu kadarını yapamazlar” diye düşünerek yazmıştım. Yani abartabildiğim kadar abartmıştım...

Eskişehir Valisi, eli sopalılar tarafından yediği dayak sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için “birbirlerini dövmüştür bunlar” dedi biliyorsunuz.

O an yazım aklıma geldi ve ürperdim.

Gezi parkında bayrak sattığı için tutuklanan zavallı bayrakçı var biliyorsunuz. Dün tahliye oldu ama davası devam edecek. Yani beraat etmedi. Bu nedenle mahkûm olabilir gerçekten.

Oldu olacak karpuzcuyu, sucuyu, termosa çay satanı da tutuklasınlar.. Eylemciye destekse bunlar da lojistik destektir...

60 yaşındaki Mücella Yapıcı tutuklansın diye savcılar çılgın bir ısrar içinde. Ne olduysa hakim gerek yok dedi...

Beyoğlu’nda “Çok zor durumda kaldık, Allah bu Gezicinin belasını versin” şeklinde açıklama yapan “esnafı” tanımadıklarını söyledi diğer Beyoğlu esnafı...

Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianameyi okuyorum, ilgili mobese kayıtlarına bakıyorum ve savcılarla aynı görüntülere bakmadık herhalde diyorum. “Dönme sonucu polisin elin yere paralel gelmesi, kasıtlı olmayan bir maksadını aşma...” Ne güzel laflar bunlar böyle!

Bayrak sattığı için tutuklanan adamın karısı Merhamet’in konuşmasını izlediğimde balataların nasıl sıyrıldığını gördüm. Örgüt kurma suçu için “He örgütüz! 7 kişilik örgütüz. Kocam ben ve 5 çocuk!”

Aklıma “Piskopat bir toplum yetiştirmenin yolları” yazım geldi...

“Idiocrasy” filminin devamı çekiliyor sanki...

Durum o kadar trajikomik ki insan “endişe” bile edemiyor...

“Akıl geri gelir ve biter bu saçmalıklar” diyor...

Bitsin hakikaten...

DİĞER YENİ YAZILAR