Türkiye’nin gizemli ve el değmemiş yarımadası: BOZBURUN

Haberin Devamı

Marmaris ile Datça arasında, ucu güney batıya uzanan bir yarımada Bozburun. 2000 yıl önce hayli popülermiş. Yarımadanın çeşitli yerlerine dağılmış yedi sekiz esrarengiz antik şehir kalıntısı var. Çok değil 20 yıl önce köylere yol yoktu. Tekneyle gidilirdi.

Bu yüzden bakir kaldı, bir kaç yer hariç apartman girmedi, güzelliğini korudu. Yarımadanın kıyı köyleri olan Selimiye, Orhaniye, Bördübed, Hisarönü, Söğüt, Kumlubük ve Bozburun son

5 yılın en sevilen turistik istikameti oldu.

Yatçılar için özel

Yatla gelindiğinde Bozburun koyunun başladığı yerde, sağda. (Araçla gitmek mümkün değil.) Etrafta üzerinde esrarengiz kalıntılar olan bir sürü adacık. Önünde, tekneler için küçük bir limanı var. Odalar bir hayli geniş, zevkle döşenmiş. Bahçe ve plaj kasıntısız, içten bir Ege rahatlığında.

(www.bozburunyatkulubu.com)

Uzakdoğu esintileri

Yerli ve yabancı gezi dergilerinin “en iyi 101 otel”, “en iyi 40 kaçış noktası” gibi kategorilerinde üst üste yer alan bir otel. Yeri olağanüstü! Ancak tekne ile gidilebilen nefis bir koy. Stil uzakdoğu esintileriyle lüksün şahane bir birleşimi. Balayı odası var ki sırf orada kalabilmek için evlenmeye değer.

325-635 EUR

www.gezginsincap.com/sabrinas-haus

Türkiye’nin ortasındaki AMAZON

Türkiye’den çok Amazon ormanlarını anımsatan, vahşi ve olağanüstü bir yer. Denize bağlanan bir derenin hemen kıyısında. Stabilize bir orman yolundan ulaşılıyor. Konaklama çam ağaçları altında küçük ama çok sevimli bungalovlar ve ‘vardo’ dedikleri üzeri camla kaplı çingene arabalarında. Dereden kano ile memleketin en sakin ve en güzel koyuna ulaşılıyor. Yemek, ortamın “kamp” atmosferine tezat son derece rafine. Güzel şaraplar da var.

2 kişi 80-150 TL

www.gezginsincap.com/amazon-club


Ballı sarımsaklı tavuk

Hiçbir yere benzemeyen çok özel bir yer. Ruhu olan bir lokanta. Her bir köşesi ayrı bir sanat eseri. Sahipleri çok tatlı bir çift. Yemekler de aynı şekilde. Ballı sarımsak soslu tavuk kanadı çok meşhur. Geçen yıl 2 tonun üzerinde tavuk kanadı servis edilmiş. 0532 243 59 46

Patlıcan bombası

Ancak tekneyle gidilebilen şa-ha-ne bir restoran! Orfoz balığı ızgara veya buğulaması meşhur. Midye fırında, deniz ürünlü pilav, ahtapot, karavida ve patlıcan bombası parmak yalatan cinste yemekleri. Rezervasyon şart. www.orfoz.com.

Bembeyaz ve incecik kum

Yarımadanın doğu tarafında bembeyaz ve incecik kumlu çok güzel bir plaj. Umumiyetle sakin. Civardaki tesisler: Dionysos Restoran: Gurme yemekler çıkarıyorlar. Ucuz değil ama lezzetli. 90 252 476 79 57 Villa Florya: Çok hoş, şık bir küçük otel. 130-400 TL (www.gezginsincap.com/villa-florya ) Serendip Select: Havuzu da olan şık bir otel. Nefis bir bahçesi var.

114-270 EUR

(www.gezginsincap.com/serendip-select)

Dünyadan kopmak için

Dünyadan en az bir haftalığına kopmak için mükemmel bir yer. Likya’nın her tür hay huydan uzak en güzel köşesi. Deniz, hiçbir yerde olmadığı kadar berrak. Aşağısı akvaryum gibi. Ortam şaşaadan uzak, cana yakın ve dürüst. Odalar geniş, ferah ve zevkle döşenmiş. Tekneyle ulaşılabiliyor.

250-420 TL

www.gezginsincap. com/karia-bel

Deli manzaralı villalar

Turunç’a gelmeden önce, denize tepeden bakan, enfes bir noktada. Üçer yatak odalı on adet villa. Hepsi manzaralı, hepsinin de kendine ait bahçesi, jakuzisi, mutfağı ve havuzu var!

335-630 TL

www.gezginsincap.com/amos-villa-hotel-turunc

Bembeyaz ve incecik kum

Yarımadanın doğu tarafında bembeyaz ve incecik kumlu çok güzel bir plaj. Umumiyetle sakin. Civardaki tesisler: Dionysos Restoran: Gurme yemekler çıkarıyorlar. Ucuz değil ama lezzetli. 90 252 476 79 57 Villa Florya: Çok hoş, şık bir küçük otel. 130-400 TL (www.gezginsincap.com/villa-florya ) Serendip Select: Havuzu da olan şık bir otel. Nefis bir bahçesi var.

114-270 EUR

(www.gezginsincap.com/serendip-select)

Haydi sörfe

LİMANBAŞI PLAJI

Yarımadanın batı tarafında, anayoldan saptıktan bir kaç kilometre sonra sağda. Sahil kum ve küçük taşlı. Sörfçüler çok seviyor. Gün batımı olağanüstü. İki otelden başka tesis yok. Clup Rena, okaliptüs ağaçları altında biblo gibi bungalovlar. İyi bir restoranı da var.

80-160 TL

(www.gezginsincap.com/club-rena)

Harikulade sahil lacivert dağlar

Pembe kumlu harikulade bir sahil. Karşıda dağlar. Lacivertten mora her renge bürünüyorlar. Arka taraf okaliptüs ağaçlarıyla kaplı. İki otel, bir karavan kamp dışında tesis yok. Golden Key Hisarönü Otel, geniş bir bahçe içinde hayli şık evlerden oluşan bir otel. (www.gezginsincap.com/golden-key-hisaronu )

DİĞER YENİ YAZILAR