Ayların en güzelinde yolculuk

Haberin Devamı

Ve işte başladı. Ayların en güzeli Eylül.

Her şey için uygun ama en çok yola çıkmak için.

Geçen gün dayanamayıp yine samimi olduğum ve MSN listeme aldığım bir okurum (korkarım 10 yıl sonra etrafım sadece okurlarımdan oluşacak... Okur yazar ilişkisinde sınır ne olmalı karar veremedim gitti..) “ leylekler göçüyor Mutlaanım. Farkında mısınız?” diye mesıncırladı.

Leylekler göç ederken evde durmak delikanlıya yakışır mı?

Yakışmaz.

Hayır, memleket meseleleriyle ilgisiz olduğumuzdan değil. İlgiliyiz de lakin Eylül bu.. Bir başka Eylül daha yakalayabilecek miyiz biliyor muyuz?...

***


Siz sayın değerli okurlarımla paylaşmaktan büyük gurur duyacağım son ziyaretimi aktarmak istiyorum. Gidebilen şimdi gitsin, gidemeyen bir yere not etsin:

Söğüt köyünün Kızılyer koyundaki “ Aşkın Pansiyon”.

Yer, Marmaris’ten 50 km güneyde, Bozburun Yarımada’sının en ucunda minicik nefis bir koy. Üç beş lokanta ve bir iki pansiyondan başka bir şey yok. Sahilde yapımı tamamlanmamış kocaman bir tekne bitip denize kavuşacağı güzel günleri bekliyor.

Aşkın Pansiyon denizin hemen dibinde. Çakıllı küçük bir plajı var. Önünde beş altı teknelik mütevazı bir yat limanı ve yine küçük bir sandal iskelesi mevcut. Tadını karacılardan çok teknecilerin çıkardığı bir yer. En güzel yerleri hep onlar bilmez mi zaten..

Vardığımızda güneş batmak üzereydi. Gördüğüm manzara o kadar güzeldi ki, tamam hadi kalıyorsun artık burada deseler, pek itiraz etmezdim.

Odalar 4 yıldızlı otel ayarında şık, biçimli, konforlu. Hepsi yeşilliklerin içine gömülmüş.. Muzlar, begonviller, yaseminler.

Fakat benim gibi taze şnorkelcanlar için en önemlisi: Denizi akvaryum gibi. Bir saat içinde zargana dahil en az on çeşit balık gördük. Şnorkeli keşfettiğimden beri her koya giriyorum, bu bugüne kadar gördüğüm en zengin koydu diyebilirim.

Aynı pansiyona ait Octopus restoran da aynı şekilde son derece başarılı. Hem ortam olarak hem yemek olarak. Deniz ürünlü nefis bir börek yapıyorlar. Diğer yediğimiz her şey de güzeldi. Mutlak bir sessizlik ve denizde bol balık görmek için ideal nokta. 0 252 496 50 47 www.askinmotel.com

DİĞER YENİ YAZILAR