Bir orman gözümün önünde yanıyor.. Ağlıyorum..

Haberin Devamı

ŞİRİNCE

Şu an yazımı göz yaşları içinde yazıyorum. Gözümün önünde bir orman yanıyor zira. Şirince’nin tepeleri şu an itibarıyla alevler içinde.

Hayatımda hiç bu kadar üzücü bir şey görmedim. Yangının bir noktadan başlaması ve tüm tepeyi sarması 20 dakika bile sürmedi. Korkunç bir süratle aşağıya iniyor alevler. Büyüdükçe büyüyorlar. Yükseldikçe yükseliyorlar. Bütün hayvanlar çığlık çığlığa bağırıyor. Her yer duman içinde.. O kadar korkunç ki... Ancak cehennem bu kadar feci olabilir...

Zavallı bir yangın helikopteri oradan oraya tek başına uçup duruyor 20 dakikadır. Bulduğu her yerden su taşıyor. Ağlayarak izliyoruz yangınla savaşını. Çok hızlı, çok seri ama yazık ki fayda etmiyor.

Alevler yayıldıkça yayılıyor. Yangın o kadar büyüdü ki taşıdığı su kim bilir kaç litre, ama bir kova kadar su etkisinde.. Bu nasıl bir şey güzel Allah’ım?! Rüzgarı şimdi mi estiriyorsun?

***


Şimdi iki helikopter daha geldi. Tepemizde durmadan uçuyorlar. Sağlı sollu yangının etrafını çember içine almaya çalışıyorlar. Fakat durum imkansız bir mücadeleye dönüşüyor. Ormanın sonuna kadar yanası var..

***


Ben böyle bir şey görmedim. Bir yandan gözyaşları içinde yangını izlerken bir yandan pilotları düşünüyorum. Gerçek kahramanlar bu pilotlar! Alevlerin içine gözlerini bile kırpmadan dalıyorlar. Göz gözü görmez oldu, onlar hala uçuyor... Bir saniye bile durmadan.

***


Durum çok kötü. Muhtar şimdi anons yaptı. Köyün hemen 5 dakika altındaki Kayser Dağı’na doğru yayılmış yangın. Ali Nesin’in bin bir emekle yarattığı Matematik Köyü’ne doğru. İçimiz gidiyor. Telefonlar ediyoruz, durum nedir diye, “Elimize kovalar, hortumlar, her yeri ıslattık, bekliyoruz” diyor. Muhtar bütün köylüleri yangınla mücadeleye çağırıyor.

***


Yangının külleri köye gelmeye başladı. Köy tümüyle duman altında. Dünya güzeli köy uğursuz bir perde altında. Bebekliler aşağıya Selçuk’a gitmeye başladı. Küçük ciğerlerinin kaldırabileceği bir şey değil zira.

Rüzgar estikçe esiyor. Tanrım... Neden böyle yapıyorsun?

***


Yangın doğuya doğru yayılmaya başladı. Dumanların arasından yeniden alevleri görmeye başladık. Şimdi zeytinlikler yanmaya başladı. Zeytin çam ne varsa her şey yanıyor. Zeytinliklerin oradaki evler tahliye edilmeye başlanmış. Ne yapacak bu köylü?

Rüzgar giderek hızlanıyor... Çok kötü.

***


Bölgedeki bütün itfaiye ekipleri burada. Canhıraş bir mücadele veriyorlar. Muhtar tekrar anons yaptı. Hayır yangın durdurulamıyor. Yangın yaklaşıyor. Tüm köylü ve esnafı köy meydanına çağırıyor.

***


Gitmek zorundayım..

DİĞER YENİ YAZILAR