Gazete Vatan Logo

Müteahhitten AKP'li Başkana suçlama

MÜTEAHHİT Tuncay Kocabay, Bilecik Belediye Başkanı AKP'li Selim Yağcı'ya köyde bir ev yaptığını, babasının evini onardığını, 85 bin YTL'lik alacağının 61 bin YTL'sini alamadığını ve Yağcı'nın kendisine bunun karşılığında ihalesiz iş vermeyi teklif ettiğini öne sürdü. Kocabay, alacağını istediğinde Yağcı'nın kendisine tabanca gösterip tepdit ettiğini söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başkan Yağcı ise iddiaların asılsız olduğunu, seçimler yaklaşırken kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

Adapazarlı müteahhit Tuncay Kocabay, Bilecik Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya Bilecik merkeze bağlı Cumalı Köyü'nde bir ev yaptığını, babası Emin Yağcı'nın evini de onardığını, bu işlerin karşılığı olan 85 bin YTL'den sadece 24 bin YTL'sini aldığını söyledi. Kalan 61 bin YTL parasını ödemeyen Başkan Yağcı'nın kendisine belediyeden ihalesiz iş vermeyi teklif ettiğini ileri süren Tuncay Kocabay şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Benim belediye başkanından yaptığım işler karşılığında 61 bin YTL alacağım bulunuyor. Paramı bugüne kadar alamadığım gibi almak için makamına gidip kendisiyle görüştüğümde bana para vermeyeceğini söyledi. Ben de ihtiyacım olduğunu belirterek paramı istedim. Bunun üzerine Başkan Yağcı bana `Madem öyle sana ihale vereyim, biraz iş göster sana belediyeden ödeme yapalım bu şekilde rahatlarsın' dedi. Zor durumda olduğum için bunu kabul etmek zorunda kaldım. Bana, şehir mezarlığının yürüyüş yollarının yapımı ve tanzim edilmesi işi ihalesiz olarak verildi ve 9 bin YTL'yi geçmemek üzere faturalar kesmeye başladım. 2008 yılının Mart ayında, esnafa olan borçlarımı ödeyemediğimden dolayı Selim Yağcı ile görüşmeye geldim. Yanımda Piramit Yapı İnşaat'ın sahibi Mustafa Açıkdeniz ve amcam Alican Kocabay vardı. Belediye Başkanı'nın yanında ise yeğeni ve kardeşi vardı. Selim Yağcı'ya durumu izah ettiğimde bana pazarlığımızın 20 bin YTL olduğunu, bana fazladan 4 bin YTL ödeme yaptığını, daha ne istediğini sordu. Kendisine 61 bin YTL alacak üzerinden anlaşmış olduğumuzu söyledim. Bana ortada yazılı bir anlaşma olmadığını, ispatlayabirsem ispatlamamı söyledi. Tartışma sırasında sinirlenerek oturduğu yerden sağ tarafından gümüş renkli tabanca kabzasını montunu açma suretiyle göstererek `Bana çamur atıyorsun, bana çamur atacak adamın anlının ortasına sıkarım' dedi."

BAŞKAN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, `Bilecik halkına mektup' başlıklı bir yazılı açıklamada bulunarak iddiaların asılsız olduğunu savundu. Yağcı açıklamasında şunları kaydetti:

"Hemşerilerim ve yüce Türk milletinin şunu bilmesini isterim ki ne belediye başkanlığım öncesinde ne de belediye başkanlığım süresince, özel kişileri veya kamuyu zarara uğratacak hiçbir ilişki içerisine girmedim. Tüm Bilecik halkının malumu olduğu üzere, böyle bir ilişki içerisinde yer almaya tenezzül edecek karakterde bir insan da değilim. 2006 -2007 yılları içerisinde olan, yasalara ve mevzuata uygun olarak yapılmış, gerekli denetimlerden geçmiş ve sonuçlanmış işlemlerin 2 yıl süresince hiçbir dava, şikayet ya da haber konusu yapılmadığı halde, seçimlere 4 ay kala gündeme getirilmesi bu olayların bir siyasi komplo ve şantaj olduğunun en büyük göstergesidir."

Haberin Devamı