Gazete Vatan Logo

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Mustafa Koç, saat 11:30 sularında helikopter ambulansla taşındığı Amerikan Hastanesi'de hayatını kaybetti. Kalp krizi geçiren ve Beykoz Devlet Hastenesine kaldırılan Mustafa Koç’a 40 dakika süren yeniden canlandırma müdahalesi yapıldı. Ancak evinde geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenaze namazı Pazar günü Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde kılınacak. Mustafa Koç’un dedesi Vehbi Koç’un yanına defnedileceği, mezarlıkta çalışmaların henüz başlanmadığı gözlendi.

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Mustafa Koç, sabah saatlerinde 112 ambulansı ile Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İstanbul'da geçirdiği kalp krizinden sonra Beykoz Devlet Hastanesin'de yaşama döndürülmeye çalışıldı. Hastane yetkilileri Koç'un hayati tehlikesi olduğunu açıklanmıştı. Hastaden yapılan son açıklamaya göre Mustafa Koç hayatını kaybetti.

Koç Holding'den yapılan açıklamada, daha önce Teşvikiye Camii'nde kılınacağı belirtilen cenaze namazı için yer değişikliği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecektir" denildi.
Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 - 19.00 arası kabul edilecektir”

Hastaneden yapılan son açıklama:
Sayın Mustafa Koç'u iki hastanede yapılan müdahalelere rağmen kaybettik. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Yaklaşık 4 saat müdahale edildi. 11:30 sularında kaybettik.
HOLDİNG'TEN SON AÇIKLAMA
Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.
Başımız sağolsun.

Haberin Devamı

Beykoz Devlet Hastanesi'nden yapılan ilk Mustafa Koç açıklaması;

Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış.

Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resusitasyon başlandı.

1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı. Kalp krizi geçiren ve müdahale edilen Mustafa Koç’un Beykoz Devlet Hastanesi’nden bir helikopterle, sahibi olduğu Amerikan Hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı


Koç Holding’den yapılan açıklamada, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.
Mustafa Koç, bugün saat 11:00'de Davos'a gidecekti.
İŞ ADAMLARI HASTANEYE AKIN ETTİ
Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç'un tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi ziyaretçi akınına uğradı.
Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç'un sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda kişi Amerikan Hastanesi'ne geldi. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fenerbahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı ve çok sayıda iş adamı Amerikan Hastanesi'ne gelerek Mustafa Koç'un durumu hakkında Koç ailesinden bilgi aldı
DAHA ÖNCE 3 DAMARI DEĞİŞMİŞ
Kalp krizi geçirerek Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, ardından Amerikan Hastanesi’ne getirilen işadamı Mustafa Koç bir süre önce mide küçültme ameliyatı olmuştu. 2002’de ABD’de sağlık kontrolünden geçtiğinde kalbine giden 3 damarının tıkalı olduğu saptanmış ve ameliyat edilmişti.
1960 doğumlu olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İsviçre Lyceum Alpium Zuoz ve ABD’de George Washington Üniversitesini bitirdi. 2003’ten bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde bulunuyor. Golf , binicilik, havacılık ve scuba ile ilgili alanlarda aktif sporcu olan Koç İngilizce ve Almanca biliyordu. Evli ve iki kız çocuk babası olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Klübü kongre üyesi.

Haberin Devamı

2 GÜN ÖNCE BU KAREYİ PAYLAŞTI

Mustafa Koç, kalp krizi geçirmeden 2 gün önce İnstagram hesabından kar manzaralı bir fotoğraf paylaştı. Koç'un paylaştığı fotoğraf, takipçilerinden beğeni aldı.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Mustafa Koç, iki gün önce 27 bin takipçisinin bulunduğu İnstagram hesabından kar manzaralı bir fotoğraf paylaştı. “Kanlıca karlı bir sabah” notuyla paylaştığı fotoğrafı bin 943 kişi beğendi.

Mustafa Koç'un kalp krizi geçirmesinin ardından takipçileri, fotoğrafın altına geçmiş olsun mesajları yazdı.