Gazete Vatan Logo

Münbiç’te gövde gösterisi!

Türkiye’nin, YPG’nin boşaltmasını istediği Münbiç’te ABD askerleri ve teröristler adeta gövde gösterisi yaptı. Teröristler AP haber ajansına Cerablus’a bakan siperlerde poz verirken, Amerikan bayraklı zırhlılar ve ABD askerleri de kadraja girdi

Münbiç’te gövde gösterisi!

Amerikan haber ajansı Amerikan Associated Press (AP), 2 gündür YPG işgalindeki Suriye’nin Münbiç kentinden çarpıcı kareler geçiyor. Önceki gün Türkiye’nin Fırat Kalkanı ile DEAŞ’tan temizlediği Cerablus’u Münbiç sınırındaki siperlerden gözetleyen Amerikan askerlerinin ardından, dün aynı siperlerde YPG’li teröristler görüntülendi. Ayrıca Amerikan askerleri ve zırhlıları da sık sık kadraja girdi.

Münbiç’in kuzeyindeki Halavanci köyüne giden AP foto muhabiri, burada bir evde dalgalanan ABD bayrağı ve önünde bekleyen askerleri fotoğrafladı.

Terör ittifakı

Bu kareler ABD ile YPG arasındaki terör ittifakını bir kez daha gözler önüne serdi. Önceki gün gelen fotoğraflarda da, eli silahlı teröristler Münbiç merkezinde kimlik kontrolü yaparken görülüyordu. Bazı teröristler ise sokak ortasında AP foto muhabirine poz vermişti.

‘Bıçak sırtında’

‘Bıçak sırtındaki kasaba’ başlığıyla verilen ajans haberinde, 2016’da ABD destekli YPG’lilerin, DEAŞ’ın elinden aldığı yaklaşık 400 bin nüfuslu kasabanın, Türkiye’nin operasyon sinyali vermesi sonrasında gergin bir bekleyişe girdiği belirtilmiş, son gelişmelerin ardından kasabanın ABD’nin Suriye politikasında daha da önemli bir yere geldiği yorumu yapılmıştı.

Haberin Devamı