Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendi kendini yalanladı!

Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki iddialara kaynak gösterdiği gazeteci Nasuhi Güngör kendi kendini yalanladı. Güngör, onlarca baskı yapan kitabı için "Hiçbir bilgiye ve belgeye dayalı değildi" dedi.

Muharrem İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendi kendini yalanladı!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisini kurmadan önce Pensilvanya'ya gittiğini iddia etti. Bu iddia Erdoğan ve AK Parti tarafından sert bir dille yalanlandı. Erdoğan bir mitinginde "İspat etmezsen namertsin' çıkışı yaptı.

İnce ise kaynak olarak TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitapta yer alan bilgileri gösterdi. İnce kitaptaki 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen'in görüştüğü iddiia edilen bölümü okudu.

YAZARDAN KENDİSİNE YALANLAMA GELDİ

Kitabın yazarı Nasuhi Güngör ise İnce’nin açıklamaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Güngör, kendi kaleme aldığı kitabındaki iddiaların asılsız olduğunu savundu.Kendi kendisini yalanlayan yazar Güngör açıklamasında şunları kaydetti “Bugün Kırşehir'de Muharrem İnce'nin Yenilikçi Hareket kitabım üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Sözkonusu kitap yaklaşık 20 yıl önce yayınlandı. O dönem AK Parti'nin kuruluş sürecine dair bazı iddiaları içeriyordu. Kitapta geçen ‘Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi’yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Haberin Devamı