Gazete Vatan Logo

Muhalefetten Kılıç’ın konuşmasına destek

CHP: Cübbesiyle ders verdi, MHP: Hukuka sahip çıktı…

Muhalefetten Kılıç’ın konuşmasına destek

CHP Grup Başkanvekili Altay, Kılıç’ın sözlerini ‘Yargıya tecavüz edenlere karşı bir feryat, tokat, ders bugün Türkiye kamuoyuyla paylaşıldı’ diye değerlendirdi

Ana muhalefet partisi CHP’den Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamalarına tam destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, olay yaratan konuşmayı şöyle değerlendirdi: “Yasama, yürütme organının bunların başındaki kişilerin, devletin hukuk devleti olma özelliğini ortadan kaldırmaya yönelik eylem, söylem, tutum ve davranışları bugün yargı feryadı olarak yüksek yargının en tepesinde oturan kişi sıfatıyla, AYM Başkanı tarafından kamuoyuyla, vatandaşlar ile paylaşıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı cübbesini çıkarmamıştır, cübbesiyle ders vermiştir. Bu şekilde yargıyla oynayanlara, yargıya tecavüz edenlere karşı bir feryat, tokat, ders bugün Türkiye kamuoyuyla paylaşıldı.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Kılıç’ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladı: “En üst düzey bir hukuk adamının yapması gereken bir konuşmaydı. Gecikmiş, geç kalmış bir konuşmadır. Yargının derdest edildiği, bir ortamda AYM Başkanı’nın yapmış olduğu açıklama, hukuk insanlarına, demokrasi ve özgürlük beklentisi olanlara moral vermiştir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, hukukun adaletin, vicdanın sesi olmuştur” dedi.

MHP: Hukuka sahip çıktı

MHP Grup Başkanvekili Vural, Kılıç’ın konuşmasının ‘hukuku koruma amaçlı irade beyanı’ olduğunu söyledi: ‘Herkesin hukun üstünlüğü konusunda taraf olması gerekir’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamaları MHP’de de olumlu yankı buldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hükümetin hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu gerçekleştirmek amacıyla gücünü acımasızca kullandığını, öne sürdü. Hükümetin özgürlük alanını kısıtladığını savunan Vural, “Güç karşısında gömlek değiştirmek, gücün istediği şekle girmek bizim düsturumuzda olmadığı gibi yargı da böyle bir kalıba giremez. Herkesin hukukun üstünlüğü konusunda taraf olması gerekir” dedi. Kılıç’ın “paralel yapılanma” iddialarını “vicdan yolsuzluğu” olarak nitelemesine ilişkin görüşü sorulan Vural, çete varsa ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Oktay Vural, Kılıç’ın konuşmasının siyasi nitelikte olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, konuşmayı hukuk devletine bağlılık olarak algıladığını belirtti. Hakimlerin siyaset yapmasını, siyasetçilerin hakimlik yapmasını istemediklerini ifade eden Vural, “Başbakan’ın cübbeli başbakan olması da kabul edilebilir değildir. Anayasa Mahkemesi’nin milli olmadığını söyleyenlere cevap vermesini hak olarak görmek gerekiyor” dedi. Vural, Kılıç’ın konuşmasını hukuku koruma amaçlı irade beyanı olduğunu söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın hukuk devleti ve yargı ile ilgili eleştirilerinin vicdanından gelen çığlıklar olduğunu ifade ederek, “Yarından itibaren Kılıç’ı linç kampanyası başlatacaklar” diye konuştu.













Haberin Devamı