Gazete Vatan Logo

Mucizenin adı Rizal

Dal parçalarından yaptığı salla 8 gün boyunca Hindistan cevizi yiyip yağmur suyu içerek hayatta kalan Endonezyalı Rizal Şahputra, Hint Okyanusu'nda bir gemi tarafından bulundu

Tsunami dehşetine en büyük kaybı veren ülkelerin başında gelen Endonezya'da dalgaların ülke sahillerini dövmeye başladığı sırada Aceh bölgesinde bulunan Rizal Şahputra 8 günlük mücadelesinin ardından hayatta kalmayı başardı. Onbinlerce kişinin hayatını kaybettiği Aceh bölgesinde yaşayan Rizal, dal parçalarıyla yaptığı salı sayesinde okyanus sularıyla mücadele ettikten sonra bir gemi tarafından fark edilerek kurtarıldı. Oldukça bitkin görünen 23 yaşındaki Rizal, kendine gelmesinin ardından yardım ekiplerine başından geçenleri anlattı. İşte Şahputra'nın ağzından mucize kurtuluşun öyküsü:

Ailem yanımda öldü
26 Aralık'ta Banda Aceh'teki bir camiyi temizliyordum. Bir anda bana doğru çığlıklar atarak koşan çocukları gördüm. Sahile doğru dev bir dalganın geldiğini ve kaçmam gerektiğini haykırıyorlardı. Koşmaya başladık. Ancak çok geçti. Sular yüzlercemizi oradan oraya savurmaya başladı. Bir anda ailemi, arkadaşlarımı ve küçük çocukları etrafımda yüzerken buldum. Hepimiz su yüzündeki dal parçalarına tutunarak hayatta kalmaya çalışıyorduk. Oldukça açığa sürüklendiğimiz için kimsenin bizi görmesine imkan yoktu. Birkaç gün geçtikten sonra sayımız azalmaya başladı. Ailemden insanların gözlerimin önünde ölümüne şahit oldum.

Gemi beni fark etmedi
Sonunda geriye sadece ben kaldım. Etrafımda cansız bedenler yüzüyordu. Dal parçalarını birleştirdim ve bir sal yaptım. Suda bulduğum kapı tokmağıyla yine denizde yüzen hindistan cevizlerini açtım ve yedim. Bir gün şiddetli yağmur oldu. Yağmur suyu sayesinde susuzluğumu giderdim. Bir keresinde bir gemi beni fark etmeden yanımdan geçti gitti. Sonunda sekizinci gün bir başka gemi beni fark etti. Sonradan öğrendiğime göre dalgalara kapıldığım bölgeden tam 160 kilometre uzağa sürüklenmişim.

Haberin Devamı