Gazete Vatan Logo

Mücadele etmeyecek

Emek Grubu adında örgütlenen Tekin’in yandaşlarının hedefinde CHP’nin iki güçlü ismi var

Mücadele etmeyecek

İstanbul’da Emek Grubu adında örgütlenen Tekin’in yandaşlarının hedefinde CHP’nin iki güçlü ismi var: Toprak ve Matpak. Kılıçdaroğlu ise yakın çevresine “Parti yöneticisi duygularıyla değil aklıyla hareket etmeli. Kırgın değilim” dedi

CHP’de Gürsel Tekin’in istifasının ardından kulisler de hareketlenirken Tekin’in bundan sonra atacağı adımlar da merak konusu oldu. Bugün saat 13.30’da İstanbul’da olacak olan Tekin’i kaç kişinin karşılayacağı da merak konusu oldu. Tekin yandaşlarının “Emek Grubu” adı altında örgütlendiği öğrenildi. Emek Grubu’nun “Parti DSP ve SHP’lileşiyor, CHP’ye emek verenler tasfiye ediliyor. Buna karşı örgütleniyoruz” görüşünde olduğu da ifade ediliyor. Emek Grubu’nun hedefinde ise Erdoğan Toprak, Nihat Matkap ve partinin kurultaylarının organizasyonunu yapan iş adamı Gürsel Erol bulunuyor. Tekin’in bugün İstanbul’a gitmesinin ardından 13 Mayıs’a kadar orada kalacağı ve il kongresinin ardından Anadolu’yu gezmeye başlayacağı da öğrenildi.

Mücadele etmeyecek

Partideki kalan eşyalarını dün aldıran Gürsel Tekin dün twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

“Mesajları ile bana destek veren bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Yarın (bugün) 13.30’da Atatürk Havalimanından İstanbul’a geliyorum. Siyasette yenilenmeye, CHP’ye hizmet etmeye, baharın gücüyle yollara çıkmaya devam edeceğim. Bu süreçte her zaman yanıt veremesem de fikirlerinizi lütfen benimle paylaşmaya devam etmenizi rica ediyorum. Benim için çok önemli.”

8 Temmuz’da aday mı?

Tekin’in Mustafa Sarıgül ile hareket edeceği iddialarını yalanmasının ardından 8 Temmuz’da yapılması beklenen olağan seçimli kurultayda aday olacağı da CHP kulislerinde konuşulmaya başladı. İstanbul il örgütünün 13 Mayıs’taki seçimlerinde Tekin’in desteklediği aday Ali Özcan’ın kazanması ve gücünü ispat etmesiyle bu yola da girebileceği iddia ediliyor. Genel Merkez cephesinde Tekin’in Anadolu ziyaretleri ve örgüt için verdiği mücadele de “kurultayda aday olmanın hazırlığını yapıyor” şeklinde yorumlanıyor. Ancak Tekin’e yakın kaynaklar ise Tekin’in Kılıçdaroğlu ile mücadele etmeyeceğini, Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap ile kongreler sürecinde mücadele edeceğini belirtiyor. Tekin’in kurultaydaki PM seçiminde de ağırlığını koyacağı ve SHP kökenli PM adayları ile mücadele etmeyi planladığı ifade edildi.

Milletvekilleri ne yapacak?

Tekin’in istifası da milletvekilleri üzerinde de etki yarattı. Tekin’in savunduğu “örgütler halktan uzak”, “İstanbul’da delegeye baskı yapılıyor” iddialarını 30’a yakın milletvekilinin de desteklediği ifade ediliyor. Tekin’e az sayıda MYK üyesi de bu görüşleri nedeniyle destek veriyor. İstanbul milletvekillerinin bir kısmı da Salıcı ile devam edilmesini bir kısmı da Salıcı’nın başarılı olamayacağını savunuyor.

‘Açıklama yapmalı’

Tekin’in hedefindeki isimlerden Erdoğan Toprak suskunluğunu korurken, Nihat Matkap sessizliğini bozdu. Matkap, Tekin’in istifasına üzüldüğünü ifade ederek, “Kirli bilgiler var. O nedenle, kendisi açıklama yapmadan herhangi bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Yorumlara itibar etmedim. Gürsel Bey yapılan yorumları reddedecek diye bekliyorum. Yoruma dayalı açıklamalara yanıt vermem siyasetin ciddiyeti ile bağdaşmaz. Kendisinden bir açıklama bekliyorum” diye konuştu.

Koltuğu boş kalacak

CHP liderinin dün görüştüğü partililere, Tekin’in istifasına ilişkin “Siyasi parti yöneticisi duygularıyla değil aklıyla hareket etmeli. Çözülmeyecek sorunlar değildi. İstifasını kabul etmezdim ama açıklama yapınca mecburen kabul ettim. Kırgın değilim” değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

CHP liderinin Tekin’in yerine 8 Temmuz’daki olağan kurultaya kadar atama yapmayı düşünmediği de bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Kurultaya 2 ay gibi bir zaman kaldı. 2 ay için makama bir atama yapmayı uygun görmüyorum. Kurultayın ardından atamalar yapılır” dediği de öğrenildi.

Kılıçdaroğlu da İstanbul’a gidiyor

Tekin’in bugün İstanbul’a gitmesinin ardından CHP lideri de yarın İstanbul’a gidecek. Tekin’in kalabalık bir grup tarafından karşılanması beklenirken CHP liderini de yine büyük bir kalabalığın karşılaması bekleniyor. CHP lideri İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ziyaretlerinde hep yanında olan Tekin’in bu ziyaretlerde yanında olup olmayacağı da merakla bekleniyor.

‘Istırap çekiyorum’

Edinilen bilgiye göre istifanın ardından bazı partililerle görüşen Tekin, bu görüşmelerinde şu değerlendirmeleri yaptı: “Gittiğim illerde partinin yapısını gördüğümde moralim bozuluyor. AKP’ye tek alternatif CHP iken kendi içinde kavgayla uğraşıyor. Örgüt yöneticileri, CHP’ye emek verenler, partiye gelip benim odamda görüşmeler yaptığında bu durumdan şikayet ediyordu. Örgütten ben sorumlu değilim ama örgüt yöneticileri bana uğruyordu. Örgüt tasfiyeden şikayet ediyor. Gözlerimin içine bakıp ‘bu işe el atın’ diyor. Bir şey yapamamadan sürekli eridiğimizi görmenin ıstırabını yaşıyordum. Istırap çekiyordum...

Haberin Devamı