Gazete Vatan Logo

Modern, farklı ve özgün bir seri

Desa’nın sadece yurt dışında satışa sunulan markası Nineteenseventytwo dünya moda sektörünün en ünlü eleştirmeni Suzy Menkes’in de kalbini çalmayı başardı.

Modern, farklı ve özgün bir seri

Lüks segmente hitap eden koleksiyonla, İtalya’dan İngiltere’ye, Rusya’dan Güney Kore’ye 60’a yakın lüks butik ve departman store’a giren Desa, Nineteenseventytwo için dünyanın önemli çanta firmalarından DKNY ve Furla için Aksesuar Tasarımı Başkan Yardımcısı olarak çalışmış Tonya Hawkes ile çalışmaya başladı. Tasarımcısı Tonya Hawkes ile konuştuk.

Tasarım yapmaya ne zaman başladınız?

Modayla küçük yaşta annem sayesinde tanıştım. Annem oldukça başarılı bir terzi ve yetenekli bir ressamdı, bu sayede ben de moda ve tasarımla iç içe büyüdüm. Annemin 15 yaşından beri modellik yapmasından ötürü, modayı yansıtan bir gardırobu vardı. Böylece modaya ilgim çok erken yaşta başladı, henüz 8 yaşındayken yakınlarıma hediye etmek için küçük parçalar dikiyordum. 16 yaşıma geldiğimde ise, kendi kıyafetlerimi kendim tasarlayıp dikmeye başladım, o dönemlerde tasarımcı olmaya ve moda yolculuğumda ilerlemeye karar verdim ve 18 yaşında moda tasarımı okumak üzere New York’a taşındım.

DESA’yla yollarınız nasıl kesişti?

Haberin Devamı

Burak Çelet’le ilk kez, 4 yıl önce Milano’da tanıştım. Bazı insanlarla ilk kez tanışmanıza rağmen onları uzun süredir tanıyor gibi hissedersiniz ve uzun uzun sohbet edersiniz, bu enerjiyle ilgili bir şey. Daha sonra geçen yıl Mart ayında Milano’da tekrar bir araya geldik, Burak Bey Nineteenseventyttwo projesini anlattığında, insana ilham veren o enerjiyi hissettim ve bunun bir parçası olmak istedim ve işbirliğimiz başladı.

Nineteenseventytwo’dan bahsedebilir misiniz?

Modern, farklı ve özgün tasarımıyla ön plana çıkan, oldukça yüksek kalitede üretilen özel bir seri; Desa kalitesini, özgün ve yenilikçi tasarımla birleştirerek dünyaya taşıyor. Yılda dört kez Paris’te Rue Saint Honoré’deki showroomda, her sezon ise Milano FashionWeek’te görücüye çıkan koleksiyon, Desa kalitesini, lüks ve özgün tasarımla birleştirp markayı dünyaya taşıyor.

Minimalist ve geometrik etki

2016 çanta trendleri neler?

Bu yılın tasarım trendleri minimalist ve geometrik tasarımlar, egzotik materyeller. Ayrıca deri işlemeli/baskılı modeller ve omuz ve bel çantaları, yükselen trendler.

Haberin Devamı

Bu koleksiyondaki stiliniz nasıl?

Benim stilimle markanın DNA’sı iç içe geçti.

Benim için bu koleksiyonu tasarlamak benzersiz bir duygu ve oldukça ilham verici. Desa’nın zaten varolan yüksek potansiyelini, kadınsı çizgilerimle ve imzamı taşıyan özel tasarımlarla öne çıkardığımı düşünüyorum.

Nelerden ilham alıyorsunuz?

Mimariye ve sanata aşığım ve bu alanlarda ne kadar çok şey öğrenirsem öğreneyim hiçbir zaman yeterli olmayacağını düşünüyorum, bu yüzden bu alanlardaki keşiflerime durmaksızın devam ediyorum.

Desa Nineteenseventytwo koleksiyonunda da en çok sanat ve mimariden ilham alıyorum ve bu yüzden tasarımlarım da hiçbir zaman durağan kalmıyor, her yeni keşifle tasarımlarımın vizyonu da genişliyor ve yenileniyor.