Gazete Vatan Logo

Modanın merkezinde ‘çatır çatır’ satıyoruz

80 ülkeden alım heyetini ağırlayan Orka Holding, bu yıl yurt dışında 60 mağaza açacak. Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, “Geçen yıl İtalya’da 9 günde 9 mağaza açtık. Bu yıl Roma ve Floransa gibi marka kentlere de gireceğiz. İtalya gibi modanın mucidi ülkelerde çatır çatır ürün satıyoruz” dedi

Modanın merkezinde ‘çatır çatır’ satıyoruz

Damat-Tween ve D’S Damat markaları olan Orka Holding, İstanbul’da düzenlediği toplantıda 10 gün 80 ülkeden 180 kişilik alım heyetini ağırlıyacak. Rusya’dan Meksika’ya pek çok ülkeden satın alım heyetinin olduğu etkinlikte, markanın 2017 planları belirleniyor. Bu yıl yurt dışına ağırlık veren Orka Holding, yüzde 25 büyüme hedefliyor. Ayrıca 100 olan yurt dışı mağaza sayısını 160’ye, yurt içi mağaza sayısını da 220’ye çıkaracak. Ciro hedefi 600 milyon TL olan holdingin ihracat hedefi 50 milyon dolar. Holding, bu yıl 25 milyon TL de yatırım planlıyor. Bu rakamın 12 milyon TL’si yurt dışı mağazalaşmaya ayrılacak.

Yeni pazarlara girecek

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Damat, Tween ve D’S markalarının 2017-2018 Sonbahar/Kış koleksiyonunu sergilediğimiz etkinlikte 3 bin 500 farklı model yer alıyor. Geçen yıl 180 bin ürün satışı yapmıştık. Bu sene aksesuarlar hariç siparişlerde 350 bin ürün adetini yakalamak üzereyiz” dedi.

Yeni pazarlara girme kararı aldıklarını kaydeden Orakçıoğlu, “Bu yıl ilk kez İsveç, İsviçre gibi ülkelere kendi yatırımımızla girmeyi planlıyoruz. İsviçre’de bu yıl 4 mağaza açmayı düşünüyoruz” dedi. Dünya modasının kalbinin attığı İtalya’da birkaç ay içinde başarısını ikiye katladığını sözlerine ekleyen Orakçıoğlu, geçen yılın son çeyreğinde aralarında Milano, Parma ve Genova’nın da olduğu 9 kentte 9 mağaza açtıklarını hatırlatan Orakçıoğlu, şöyle devam etti: “Bu yıldan itibaren Roma ve Floransa gibi marka kentlere girerek mağaza sayımızı birkaç ay içinde 18’e çıkaracağız. Deyim yerindeyse modanın mucitlerinden İtalyanlara çatır çatır ürün satıyoruz.”

Haberin Devamı

2023’te iki katına çıkacak

Gelecek yıldan itibaren yurt içi ve yurt dışı satışlarını eşitlemeyi planladıklarını söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, “2023’te yurt içinde 300, yurt dışında

600 mağazamız olacak. Yine 2023’te 2.5 milyar TL ciro hedeflerken, bunun 250 milyon dolarını ihracat olarak hedefliyoruz” dedi. Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar da “Büyüdüğümüz önemli pazarlar Polonya ve İsrail. Polonya’da ilk yıl 3-4, 3 yılda 15 mağaza hedefliyoruz. İsrail’de sene sonuna kadar 5 mağaza açacağız. Orda da 3 yılda 15 mağaza ile pazar liderliği hedefimiz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü katedrale Damat ilanı

SÜLEYMAN Orakçıoğlu, modanın merkezlerinden olan Milano’da Duomo Katedrali üzerinde Damat’ın reklamı ile önemli bir prestij kampanyasına imza attıklarını söyledi.

Akıllı aynanın patentini aldı

LEKE tutmayan, ütü gerektirmeyen gömlekler, fit kalıplar gibi inovatif teknolojilerle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Orka Holding, şimdi de “akıllı aynalar” yazılımının Türkiye’de patentini aldı. Süleyman Orakçıoğlu, “Artık müşterinin kabinlerde çok sayıda ürünü defalarca giyip çıkarmak yerine ayna karşısında üzerine tutması yeterli olacak. Akıllı aynalar sayesinde ürünü üzerine giymiş gibi görebilecek ve böylece karar verme sürecini hızlandıracak. Zamandan tasarruf ile birlikte satışları artıracağına inanıyoruz” dedi.