Gazete Vatan Logo

MİT'e milyon TL'lik üs!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MİT için yeni kampus yapıldığını ve bu nedenle bütçesinin yüzde 47.7 oranında artırıldığını açıkladı

MİT'e milyon TL'lik üs!

Başbakanlık, MİT, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı bütçeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün gece görüşüldü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MİT için yeni kampus yapıldığını ve bu nedenle bütçesinin yüzde 47.7 oranında artırıldığını açıkladı. MİT’in 2015’te 1 milyar 108 milyon TL düzeyinde olan bütçesi, 2016 için 1 milyar 636 milyon 803 bin TL’ye yükseltildi.

MİT için gerçekleştirilecek kampus inşaatı, 2016 bütçesinin “sermaye giderleri” kaleminde yer aldı. Sermaye giderleri ödeneklerinde 414 milyon TL artış yapılırken, bunun yaklaşık 400 milyon TL’sinin yeni kampus inşaatından kaynaklandığı belirtildi.

ETİMESGUT’A TAŞINACAK

MİT’in 2017 yılında Etimesgut’ta halen Zırhlı Birlikler Okulu’nun olduğu alana taşınması planlanıyor. Askeri tesisler ise Polatlı yakınlarına nakledilecek.

ÖDENEK TARTIŞMASI

Komisyonda Başbakanlığın 2015 yılı toplam ödeneği 929 milyon TL olmasına karşın, gerçekleşen harcamanın 2 milyar 440 milyon TL olması tartışıldı. CHP’li Zekeriya Temizel, “Ödenek üstü harcama için Meclis’e ek ödenek teklifinde bulunulmamışsa bunları niye görüşüyoruz?” diye tepki gösterirken, örtülü ödenek uygulamasının kapsamının genişletilmesini de eleştirdi. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti hükümetleri öncesinde de Başbakanlık örtülü ödeneği için hep bütçeye sembolik bir rakam konulduğunu söyledi. Öteden beri devam den uygulama çerçevesinde bütçeye 1 milyon TL’lik ödenek konulduğunu anlatan Elvan, yıl içerisindeki gelişmelere göre ilave ödenek aktarıldığını belirtti. Elvan, “Dolayısıyla, Başbakanlık bütçesindeki artışın temel nedeni, örtülü ödenek harcamaları” dedi.

Haberin Devamı