Gazete Vatan Logo

Minik Enes’i diri diri mi gömdüler!

Iğdır’da tanık olduğu yasak aşk yüzünden cinayete kurban giden 6 yaşındaki Enes Tosun’un ölmeden gömüldüğünden kuşkulanılıyor. Korkunç şüpheyi yapılacak detaylı otopsi netleştirecek

Tuzluca ilçesinin Güllüce Köyünde Bahar-Metin çiftinin 6 yaşındaki oğulları Enes Tosun, 29 Haziran günü oynamak için çıktığı eve bir daha dönmedi. Ankara’dan getirilen özel ekibin ceset arama köpeklerinin de yardımıyla 4 Temmuz günü yaptığı aramada, Enes’in cesedi, bitişiklerindeki evin bahçesinde çuvalla gömülmüş halde bulundu. Küçük çocuğun, yengesi Güneş Tosun ile akrabaları Ahmet Tosun’u yatakta yakaladığı için hunharca öldürüldüğü anlaşıldı.

Yeri 3 kez değiştirilmiş

Olay yerinde yapılan inceleme ve otopside ise korkunç detaylar ortaya çıktı. Güneş-Mahmut Tosun ile Mehmet Tosun’un ortaklaşa kullandıkları bahçede, ceset arama konusunda eğitilmiş köpekleri ile yapılan aramalarda Enes’in cesedinin bulunmaması için 3 kez yerinin değiştirildiği ve çok sevdiği ’Pepe’ çizgi film karakterli tişörtüyle ölüme gittiği görüldü. Cesedinin 40 santim derinlikteki çukura konulduğu, Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi de ise çürümeye bağlı ödem nedeniyle küçük Enes’in vücudunun çok şiştiği, yüzünün tanınmaz hale geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Cesedi çok hızlı çürümüş

Otopside, çuvala konulduğu için cesedinin de normalden çok daha hızlı çürüdüğü belirlendi. Elleri arkadan bez parçası ve elektrik kablosu ile ayaklarının da bileklerden elektrik kablosu ile bağlanan Enes’in ağzında da eşarp bulundu. Ölüm nedeni kesin olarak belirlenemeyen minik Enes’in beyin dahil tüm organlarından patalojik inceleme için örnekler alındı. Boğuşma ihtimali nedeniyle de tırnaklarından DNA örneği alınan Enes’in kafatasında ise çarpmaya bağlı darp izine rastlanmadı. Çuvala konulduğu için nefes borusundan toprak çıkmayan Enes’in, öldürülmeden gömülebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Alınan kan, patolojik ve DNA örnekleri Erzurum, Trabzon ve İstanbul Adli Tıp Kurumlarında incelenecek. Kesin ölüm nedeni ayrıntılı otopsi sonucunda belirlenecek.

‘Bizi yatakta yakaladı’

Cinayetin ardından gözaltına alınan 3 çocuk annesi Güneş Tosun jandarmadaki ilk ifadesinde Enes’i yaramazlık yaptığı için ittiğini ve çocuğun kafasını duvara çarpınca bayıldığını, bunun üzerine korkup bahçeye gömdüğünü ileri sürmüştü. Ancak önceki gün adliyeye çıkarılan Güneş Tosun, akrabaları olan Ahmet Tosun ile gönül ilişkisi bulunduğunu, olay günü Enes’in kendi çocuklarıyla oynamak için açık olan kapıdan eve girdiğini anlattı: “Enes bizi uygunsuz şekilde gördü, kaçmak istedi. Ahmet Enes’i yakaladı, ‘Bunu öldürmezsek herkese anlatır’ dedi. Bağırmasın diye yazmayla ağzını kapadı. Enes ‘bırakın beni’ diye bağırıp, ağladı. A.T. Enes’e ‘Seninle oyun oynuyoruz, şaka yapıyoruz, bir şey yapmayacağız’ dedi. Kendisine ‘öldürme benimde çocuğum var’ dedim ama o, ‘Geri dönüş yok, sen çık dışarıda kuyu kaz’ diyerek beni dışarı gönderdi. Ben kuyu kazıp içeriye girdiğimde Enes yerde yatıyordu. Kabloyla ellerini ve ayaklarını bağlamıştı.Ahmet bana ‘Ben gidiyorum, şüphe çekmeyelim. Sende cesedi hallet’ dedi. Bende cesedi torbaya koyup evin önündeki patates tarlasına gömdüm.” Ahmet Tosun ise Güneş Tosun’la ilişkisinin olduğunu kabul etti ancak suçlamaları reddetti ve olay günü tarlasını biçtiğini bir şey almak için geldiği evinde Enes’in kaybolduğunu duyduğunu ileri sürdü. Güneş Tosun ile sevgilisi Ahmet Tosun tutuklandı.

Haberin Devamı