Gazete Vatan Logo

Minik bedenler sahile vurdu!

UMUDA YOLCULUKTA ÇİFTE FACİA: 8’İ ÇOCUK, 12 ÖLÜ

Minik bedenler sahile vurdu!

Bodrum’dan Yunanistan’a geçmek için iki saat arayla denize açılan kaçakların lastik botları battı. 8’i çocuk 12 kişi boğularak can verdi. 3 ve 5 yaşındaki iki kardeşin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler, gözyaşlarına boğuldu.

Kaçak göçmenlerin bir umuda yolculuk macerası daha faciayla sonuçlandı. Bodrum Akyarlar Mahallesi Aspat Mevkii’nden Yunanistan’ın İstanköy Adası (Kos Adası) yasa dışı yollarla geçmeye çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı. Suya düşen kaçaklardan 8’i boğularak yaşamını yitirdi. Bölgede devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik ekiplerinin fark ettiği kaçaklardan 7 kişi kurtarılırken, 2 kişi de kayboldu.

Can yelekleri yoktu

İlk olayın şoku atlatılmadan ikinci facianın haberi geldi. Yine İstanköy’e gitmek isteyen ve bu kez içinde Suriye’nin Kobani kentinden gelen 6 kişinin bulunduğu lastik bot battı. Bu olayda da 4 kişi öldü. Ölenlerin cesetleri, saat 06.00’da, Ali Hoca Burnu Plajı’ndan karaya vurdu. Çocukların üstlerinde de can yeleği olmadığı görüldü.

Haberin Devamı

Yürekleri dağladı

Karaya vuran çocukların minik bedenlerini su sporları işletmecileri bularak jandarmaya haber verdi. Minik bedenlerin kıyıda öylece hareketsiz yattığını görenler gözyaşlarını tutamadı. Cesetler, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sağ kurtulan 2 kişi ise Ali Hoca Burnu’ndan karaya vurdu. Yine su işletmecileri tarafından bulunan yarı baygın kaçaklar, ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. İki faciada ölen toplam 12 kişiden 8’inin çocuk olduğu öğrenildi.

Annenin en acı anı

Ölen 2 kardeşin isimlerinin 11 yaşındaki Zainb Ahmet Hadi ile 9 yaşındaki Hayder Ahmet Hadi olduğu belirlendi. Anne Zeynep Abbas Hadi, 3 çocuğundan 2’sinin cansız bedenlerini görünce sinir krizi geçirdi. Acılı anne, kendisiyle birlikte faciada hayatta kalan kızı 7 yaşındaki Rawad Ahmet Hadi’ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

17 kişi binmişler
Faciadan kurtulanlardan Suriyeli Omer Mohsin, saat 02.00 sıralarında açıldıktan sonra batan tekneden yüzerek baygın bir halde karaya çıktığını söyledi. Mohsin, “Kardeşim Bekir Mohsin’i arıyorum. Bulamadım. Bizim bindiğimiz bot 10 kişilikmiş, 17 kişi bindirildik. Kardeşimle kişi başı 2050 euro ödedik” dedi.
İkiz kardeşler birlikte can verdi
Faciada ölen çocuklardan ikisinin ikiz olduğu ortaya çıktı. Kimlikleri tespit edilen ve Suriye uyruklu oldukları öğrenilen Galip (3) ile kardeşi Aylan Kurdi (2), anneleri Zahin Kurdi (27), İnas Macit Hellu (18), 1,5 yaşındaki Zeynep Cafer ile ikizi Abdullah Cafer, 9 aylık Hasal Zekeriye, Zehra Muhsin (23), Emel El Cenabi (42), Haydar Zeinb Ahmet Habi (11) ve kardeşi Ahmet Habi (7) ile 11 yaşındaki Tahara Cumburiy’nin cesetleri, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı