Gazete Vatan Logo

Microsoft'tan şok kampanya! Bir alana bir bedava

Akıllı telefon piyasasından pay almak isteyen Microsoft Lumia 950 ile piyasaya hızlı bir giriş yapmıştı. Fakat Microsoft ve Lumia 950 için işler beklenildiği gibi gitmedi. Şimdilerde ise Microsoft ilginç bir kampanyaya imza atıyor. İşte ayrıntılar

Microsoft'tan şok kampanya! Bir alana bir bedava

Microsoft Lumia 950 XL alana Lumia 950'yi hediye ediyor. Neredeyse alanlara üstüne para verilecek şeklinde yorumlanan Microsoft'un bu hamlesi başarısızlığın belgesi olarak yorumlanıyor. Dilerseniz Microsoft'un bu ilginç kampanyasına ve Lumia 950 XL özelliklerine göz atalım...

MİCROSOFT LUMİA 950 XL

Giderek azalan Lumia satışları Micrososft'u yeni önlemler almaya zorluyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan amiral gemilerinden Lumia 950 XL'yi satın alana Lumia 950 modeli hediye veriliyor.
Windows Phone’ların yeterli ilgi görmediği bilinen bir gerçek ancak bu defa durum biraz daha ciddi gibi duruyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız buradaki haberimizde, Windows Phone pazar payının günden güne eridiğini sizlere duyurmuştuk. Geçtiğimiz hafta finansal sonuçlarını açıklayan Microsoft, Lumia 950 XL ve 950 gibi yeni modellere rağmen son çeyrekte satışların yüzde 73 azalarak 2.3 milyona düştüğünü ilan etmişti.
Çanlar Lumia için Çalıyor!
Anlaşılan 3 ayda gerçekleşen 2.3 milyonluk satış rakamı şirket için “kırmızı alarm” anlamına geldi ve harekete geçildi. 20 Kasım 2015 tarihinde duyurulan yeni amiral gemileri Lumia 950 XL ve Lumia 950’ye büyük umut bağlayan Microsoft, umduğunu bulamadığı cihazları neredeyse bedava dağıtmaya başladı. Birleşik Devletler ve Kanada’da geçerli olan kampanya ile Lumia 950 XL satın alan herkese Lumia 950 modeline ücretsiz sahip oluyor.
Microsoft Teslim Bayrağını Çekti Mi?
Bu kampanya bir büyük ölçüde stok eritmek ve zararı kara dönüştürme anlamı taşıyor. Anlaşılan Microsoft’un elindeki ürün miktarı ön görülenden fazla ve fiyat indirimine gitmektense böyle bir yol tercih edilmiş. Aslında bu kampanya için bir tür “teslim bayrağı çekmek” diyebiliriz… Konuyu daha iyi anlamak için şöyle bir örnek verelim; diyelim ki Apple iPhone 7 ve 7s Plus’ı satışa sundu ve aradan geçen 5 ayda satışlar iyi gitmedi. Ardından şirket bir kampanya yaptı ve iPhone 7 Plus alana iPhone 7’yi hediye etti…. Güzel ama hayaller iPhone, gerçekler Lumia.

Haberin Devamı