Gazete Vatan Logo

Miami müteahhitleri Türkler’i keşfetti

Amerikalı bir firma Florida’da başlattığı projede hedefe Türkler’i koydu. Green Card avantajı nedeniyle rezidansların yüzde 56’sını alan Türkler, Florida’nın en gözde müşterileri oldu

Miami müteahhitleri Türkler’i keşfetti

Türkler’in ABD’ye gayrimenkul yatırımları son bir yılda hızla yükseliyor. Florida’da Miami’den vazgeçmeyen Türk yatırımcısı, aynı eyalette Fort Lauderdale’yi de keşfetti. Bunda da ‘Condo’ yani oturmadığın dönemde kiralama sistemi ve en önemlisi Green Card alma imkanı sunan projeler etkili oldu. Son bir yılda Türkler’in talebinde yüzde 60 artış yaşanırken, Miami’de inşa edilen rezidansların yüzde 7’si Türkler tarafından satın alındı. Türk vatandaşları, ABD’nin yabancıya satış verilerinde yüzde 2’lik payı yakaladı.

Türkler’in ABD’deki yatırımlarının artmasında, projelerin İstanbul tanıtımlarının hız kazanması da rol oynadı. Bu projelerden biri de Kanada merkezli gayrimenkul şirketi Heafey Group’un yatırımcısı olduğu, Hilton Grubu bünyesindeki Conrad tarafından işletilen Ocean Conrad Resort oldu. Nisan’da Türkiye’de lansmanı yapılan Ocean Conrad Resort’taki rezidansların yüzde 56’sını Türkler satın aldı.

Ocean Conrad Resort, Amerikan hükümeti tarafından Fort Lauderdale’de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek proje olmasıyla dikkati çekiyor. 500 bin dolar ödeyerek Heafey Group yatırım ortağı olunduğu takdirde 5 yılın sonunda tüm aileye Green Card sağlanıyor ve yatırılan bedel de geri alınıyor. Heafey Group’un Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, “EB5 yatırımcı vize başvurusu ile Green Card elde ederek süresiz oturum izni almak mümkün. Bu projenin en önemli ayrıcalığı bitmiş ve istihdam yaratmaya başlamış olması. Projenin tamamlanamaması ve yatırılan bedelin geri alınamaması riski yok” dedi.

Haberin Devamı

Condo modeli tuttu

Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Onur da son zamanlarda Florida’ya gelen Türk yatırımcıların sayısının katlanarak arttığını belirtti. Miami’nin her zaman sanatçıların ve yatırımcıların gözdesi olduğunu ifade eden Onur, şöyle devam etti: “Son dönemde beyaz yakalıların da ilgi gösterdiğini görüyoruz. Türk vatandaşları bu evleri, ikinci konut, yatırım ve tatil amaçlı satın alıyor. Dolara dolar kira getirisi de etkili. Amerika’ya tamamen yerleşmeyi düşünmeyen yatırımcılar da ‘condo-hotel’ modeline rağbet gösteriyor. Bu şekilde hem yatırımlarının kazanması hem de yılda 1-2 ay gelip evlerinin tadını çıkarabiliyor olmaları cazip geliyor.”

Haberin Devamı

Trump adıyla başladı, Heafey tamamladı

Ocean Conrad Resort’un resmi açılışı 14 Aralık’ta Hilton Grubu Başkanı Joe Berger, Hilton Grubu Lüks Oteller Dünya Başkanı John Vanderslice, Heafey Group Başkanı Pierre Heafey’nin katılımıyla yapıldı. 2008’de SB Associates’in Trump Tower&Residances adıyla başlattığı proje birçok kez el değiştirdi ve 2017’nin başında Heafey Group tarafından 100 milyon dolara satın alındı ve 45 milyon dolar daha yatırım yapılarak 10 ay gibi kısa bir sürede hizmete açıldı.