Gazete Vatan Logo

MHP’nin TBMM adayı Adan

TBMM Başkanlığı için yapılacak seçimde MHP de adayını belirledi: Celal Adan. MHP, Adan’ın iki turda seçilememesi durumunda AK Parti adayına oy verecek

MHP’nin TBMM adayı Adan

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin TBMM Başkanlığı için MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan’ı aday gösterme kararı aldığını söyledi. MHP’nin Adan’ın ilk iki turda seçilememesi durumunda, AK Parti’nin henüz ismi açıklanmayan adayına destek vermesi bekleniyor. MHP’nin adayı Adan 10 Eylül 1951’de Ağrı Tutak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni bitirdi. 21 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Celal Adan, Plan ve Bütçe Komisyonu, Adalet Komisyonu ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyeliği yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Adan, evli ve 2 çocuk babası.

Öte yandan Adan dün yaptığı açıklamada, seçim barajı tartışmalarıyla ilgili, “MHP’nin hiçbir dönem baraj problemi olmamıştır. Burada gördüğünüz manzara ortada. Bugün Türkiye’de en haklı, söyledikleri en iyi anlaşılan ve milletin lehine irade ortaya koymuş MHP’nin baraj problemini düşünmek akıl dışı bir olaydır. MHP güçlüdür, söyledikleri doğrudur, milletimiz bunu kavramıştır. Kimse endişe etmesin. O baraj tartışmaları son derece art niyetli yapılan tartışmalardır” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığı için daha önce CHP Zekeriya Temizel’i, HDP ise Sema Irmak’ı aday göstereceklerini açıklamıştı. AK Parti ise mevcut başkan İsmail Kahraman’ın yeniden aday gösterilmesi eğiliminde.