Gazete Vatan Logo

MHP'den ittifaka yanıt!

‘Bir gram fikir namusu varsa teklifi hazırlar’

MHP’li Vural, CHP ile ittifak iddiasının AKP’nin uydurması olduğunu iddia etti. Vural tutuklu vekiller için AKP’li Şahin’e de “Kanun teklifi getirsin” dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’a ait olduğunu belirttiği, “PKK lider kadrosunda gerçekleşen değişiklikler” konulu bir metni okudu. Vural, “Çözüm süreci denilen şey bu işte: AKP sözcülerinin PKK sözcüleri haline gelmesi. Buradan anlaşılıyor ki PKK içindeki atamayı Başbakanlık yapmış. Türkiye’de bugün Apo’yu kurtarma partisi bulunuyor” dedi.

‘Kalleş siyaset’

Vural, MHP ve CHP’nin yerel seçimlerde iş birliği iddialarına da, “44 yıldır şerefiyle siyaset yapan, Türkiye’nin tek dirençli kalesi MHP üzerinden kulis bilgileriyle ittifaklar oluşturuluyor, yönlendirmeler yapılıyor asparagas haberlerle. Bunu mertçe söyle AKP. Kulis bilgileri... Hangi kulislerde, AKP kulislerinde. Yükselen MHP’ye milletin yönelmesini engellemek için AKP ve CHP kutuplaşması oluşturmak istiyorlar. MHP sadece ve sadece milleti ile ittifak yapar. Bu haberler, doğrudan doğruya AKP kulislerinin uydurması, pazarlaması ve manipülasyonudur. AKP’nin tek korkusu MHP’dir. Böyle kalleş siyaset olur mu?”

‘Adama sorarlar’

Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, 48 maddenin geçmesinin, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasının da önünü açabileceğine ilişkin açıklaması için de, “Adama sorarlar o zaman: ‘Kanunu neden değiştirmediniz?’ diye. Hodri meydan. Şahin, milletvekillerinin tutukluluğunun sona ermesini istiyorsa, eğer bir gram siyaset ve fikir namusu varsa kanun teklifini imzalar, getirir” yorumunu yaptı.

‘MHP’lilerin oyu bize gelir’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ SKY 360’ta katıldığı programda yerel seçimlerde MHP ile CHP ittifakına ilişkin iddialarla ilgili olarak “Türkiye’nin neresinde seçim olursa olsun fotoğraf şu; AK Parti ve diğerleri. AK Parti’nin karşısında en güçlü aday kimse o aday yanında birliktelik yapıyorlar. 2014’te olmayacak demek yanlış olur. ‘AK Parti gitsin de kim gelirse gelsin’ felsefesi üzerine bina edilen yaklaşım var” yorumunu yaptı.

MHP ve CHP ittifakının halk tabanında yanıt bulmayacağını, yöneticiler ne kadar ittifak yapsa da tabanın buna itibar etmeyeceğini savunan Bozdağ, “Gerçek MHP ve CHP’lilerin oyunun adresi değişmez. Ankara’da MHP’ye oy veren seçmeni Bahçeli de CHP’ye oy verdiremez. MHP’den oy kayarsa AK Parti’ye gider. CHP’ye oy gitmez, vermezler” dedi.

Haberin Devamı