Gazete Vatan Logo

MHP’den Ankara için Melih Gökçek hamlesi

Bahçeli’nin “Yerel seçimde AK Parti’yle ittifak yapmayacağız” çıkışının ardından MHP’den sürpriz bir hamle geldi. İstanbul’un ardından Ankara için de aday çıkarılacağı açıklanırken, başkent için eski AK Partili Başkan Melih Gökçek ismi gündemde. Bahçeli-Gökçek zirvesinin ardından adaylık netleşecek

MHP’den Ankara için Melih Gökçek hamlesi

AK Parti ile MHP arasındaki devam eden ‘Cumhur İttifak’ı yerel seçimlerde sürmeyecek. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Yerel seçimlerde ittifak yok. İstanbul’da da aday çıkaracağız” çıkışının yankıları dün görüldü. MHP, Ankara için AK Parti’nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i aday olarak düşünüyor.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek olan MHP’de başkan adayı belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Mart 2019 seçimlerinde MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek’in adının geçtiği öğrenildi. MHP kaynakları tarafından, “Gökçek’i Ankara için düşünüyoruz. Görüşeceğiz. Henüz bir görüşme olmadı, muhtemelen bir teklif götürülecektir” bilgisi verildi. Adaylık konusunun “MHP lideri Bahçeli ile Melih Gökçek’in görüşmesiyle birlikte netleşeceği” belirtildi. Geçtiğimiz haftalarda da Bahçeli ve Gökçek arasında görüşme olduğu kulislerde konuşulan iddialar arasında bulunuyor.

4 dönem Ankara’yı yönetti

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948’de Ankara’nın Keçiören ilçesinde doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesinin yanı sıra, Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi. 1984 yılında Anavatan Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1989’da ikinci kez aday olduğu Keçiören Belediye Başkanlığını kazanamayınca bu tarihten itibaren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atandı. 1991’de ANAP’tan ayrılarak RP’ye geçti. 1991 genel seçimlerinde RP listesinden 19. dönem Ankara milletvekili seçildi. 1994’te milletvekilliği devam ederken RP’den Ankara Belediye Başkanı seçildi. RP’nin kapatılması üzerine FP’ye geçti. Bu partinin adayı olarak girdiği 1999 yılı seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı ve üçüncü kez Ankara Belediye Başkanı oldu. 2009 yerel seçimlerinde dördüncü kez Büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Haberin Devamı