Gazete Vatan Logo

Meyve suyunun yerini çorba aldı

2016’da bol bol çorba içeceğiz.. Başlangıç değil artık ana yemek olan çorbalar zayıflamak isteyenler için günlük kalori alımını yüzde 40 azaltıyor.

Meyve suyunun yerini çorba aldı

2015’in sağlıklı beslenme trendi ‘juicing’ idi. Yani meyve ve sebze suyu içmek... Bu yıl ise sağlıklı beslemek için çorbalar hayatımıza gidiyor.. Avrupa ve Amerika’da başlayan bu akım ile çorba detoksu ile hem zayıflayıp hem de sağlıklı beslenmek mümkün.. Taze sebzelerle yapılan çorbanın arındırıcı ve metabolizmayı rahatlatıcı özellikleri var. Özellikle çiğ sebzelerden yapılmış olanlar vitamin deposu. Sıkılmış meyve ve sebze suyunun aksine yüksek oranda lifte barındırıyor...

Pensilvanya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre öğle ve akşam yemeklerinin yanında bir dilim doygun ekmekle yalnızca çorba içmek günlük kalori alımını yüzde 40 azaltıyor. Sulu bir besin olduğu için mide hacim kapasitesini dolduruyor ve tokluk hissini artırıyor. Çorba ayrıca mide asit salgısını dengeliyor ve sindirimi hızlandırıyor. Uzmanlar soğuk çorba yerine sıcak çorba içmenin metabolizmayı hızlandırmak için etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor.

PROTEİN TAKVİYESİ

Öğün olarak sadece çorba tüketilecekse içerisine protein ilavesi yapmak gerekiyor. Uzmanlar proteinin tokluk hissini artıran ve yağ kaybını hızlandıran bir besin grubu olduğuna dikkat çekiyor. Çorbanıza kurubaklagil, kuzu eti, yağsız tavuk, hindi veya mantar ilave edebilirsiniz. Az yağlı, sebze ağırlıklı veya tavuk suyuna çorbalar fazladan kalori alımını da azaltıyor.

Haberin Devamı

ÇORBA TÜRKİYE’DE DE ARTIK BAŞLANGIÇ DEĞİL, ANA YEMEK

Birçok restoran Türk mutfağının başlangıcı olan çorbayı ana yemek olarak mönülerine ekliyor.

Plus Kitchen

Plus Kitchen’ın mönüsünde yaz-kış değişmeyen üç tane çorbası var. Bunlar; köz patlıcan çorbası, minestrone çorbası ve domates çorbası. Buna ek olarak yaz mönüsüne ayran aşı çorbası yer alıyor. Kış mönüsünde ise ek olarak balkabağı çorbası bulunuyor. Ayrıca çorbaları koydukları cam kavanozlarının üzerinde müşterileri bilgilendiren ufak etiketler yer alıyor. Bu etiketlerde çorbaların içlerinde yer alan malzemeler, protein, karbonhidrat, yağ ve kalori değerleri yazıyor. Böylece diyet yapanlar ya da içtiği çorbanın besin değerini bilmek isteyenler rahatlıkla bu etiketlerden çorba hakkında detaylı bilgi edinebiliyorlar.

Haberin Devamı

Butcha steakhouse

İstanbul’da “steakhouse” konseptine yeni bir soluk getiren, açıldığı günden beri damaklarda unutulmaz izler bırakan, sunumlarıyla iştah kabartan “Butcha Steakhouse Butchery & Grill” meşhur kemik suyu çorbası ile de dikkat çekiyor. Döküm demir tencerelerde servis edilen, içinde ilikli kemiğin yüzdüğü çorba lezzeti ile damaklarda iz bırakıyor.

Zayıflamada etkili olması için bunlara dikkat!

- Çok yüksek kalorili olmasını önlemek için proteinden zengin olmalı.

- Enerji sağlamak ve abur cubur krizlerinin önüne geçmek için zeytinyağı gibi iyi yağlar içermeli.

- Uzun ve dinlendirici bir gece uykusundan önce bir kase içilmeli.

- Abur cubur yerine çorba içilmeli.

- Metabolizmayı hızlandırmak için mutlaka baharat kullanılmalı ve tuzdan uzak durulmalı.

ÇORBA MÖNÜSÜ 2016’DA GENİŞLİYOR

Big Chefs

Klasik lezzetlere kattıkları yorumlarla damaklarda unutulmaz tatlar bırakan, Büyük Şefler’in mönüsünde, annenizin sıcacık çorbasını aratmayacak lezzetler var. Big Chefs usulü, soğuk havaların vazgeçilmezi “terbiyeli tavuk çorba” hem besleyici, hem de oldukça lezzetli bir tercih olarak bu kışın favorisi.. Restoran çorba akımı nedeniyle mönüsüne yenilerini ekleyecek.

Haberin Devamı

Ek Biç Ye İç

400 çorba reçetesinin bulunduğu Ek Biç Ye İç, doğal, ekolojik ve dürüst hammaddeler kullanarak hem Türkiye hem de diğer ülkelerin kültürlerin sunduğu çorbalara kendi yorumunu katıyor. Vegan, vejetaryen, glutensiz, az yağlı, doyurucu seçenekleriyle her çeşit damak tadına uygun lezzetler sunuyor.