Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den 'donacağız' mesajı! İstanbul'da karlı hava durumu

Meteoroloji bu hafta sonu soğuk geçecek uyarısında bulundu. Hava durumu raporlarına göre İstanbul'da kar beklenirken hissedilecek sıcaklığın sıfırın altında olacağı tahmin ediliyor. 5 ile ise çığ uyarısı yapıldı. Ayrıca Tüm yurt yağışın etkisi altına girecek. İşte il il 15 günlük hava tahmin raporu..

Meteoroloji'den 'donacağız' mesajı! İstanbul'da karlı hava durumu

Meteoroloji İstanbul'a kar geliyor dedi. Marmara'da hava durumu sıfırın altında görünmüyor. Kar yağışının özellikle pazar günü kendini göstermesi bekleniyor. Cumartesiden salı gününe kadar iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don uyarısı yapıldı. İşte İstanbul için uzun vadeli hava durumu tahminleri ve hafta sonu İstanbul'da hava durumu...

CNNTürk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli gelecek kar yağışının görünürde yumaşak olduğunu ancak soğuğu hissedeceğimizi söyledi. Çünkü sıcaklık sıfırına inmiyor ama poyrazla beraber biz sıfırın altında hissedeceğiz.

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

DOĞUDA ARALIKLARLA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Erzincan ve Ağrı'da aralıklarla yağış bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Erzurum, Erzincan ve güney kesimleri ile Ağrı ili ve çevresinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan çevresinde karla karışık yağmur, Erzurum ve Ağrı çevresinde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 20, Kars'ta 19, Erzurum'da 11, Iğdır ve Ağrı'da 10, Erzincan ve Tunceli'de 5 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Tunceli ve Erzincan'da 4, Iğdır'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 1, Kars ve Ağrı'da 4, Ardahan'da 6 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 75, Erzurum'da 40, Kars'ta 25, Ardahan'da 18, Tunceli'de 12, Iğdır'da 10 santimetre ölçüldü.

BİTLİS'TE KAR 4 METREYİ AŞTI:

ÇIĞ UYARISI

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da eğimli arazilerde çığ oluşabileceği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabah saatlerine kadar Malatya, Elazığ ve Adıyaman'da çok bulutlu, hafif yağmurlu, Tunceli ve Bingöl'de ise çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Kar örtüsü bulunan eğimli arazilerde çığ riski oluşabileceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer lokal sis, pus, buzlanma ve don görülebileceğinden, ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

ULUDAĞ'DA LODOS ETKİLİ
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da bir süredir etkili olan lodos, kar seviyesini düşürdü. AA muhabirinin Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, "Oteller Bölgesi"nde yaklaşık bir hafta önce 2 metre olan kar kalınlığı, lodos nedeniyle 1 metre 75 santimetreye indi.


Sıcaklığın en düşük sıfırın altında 2, en yüksek 4 derece olduğu Uludağ'da, pazar gününe kadar kar yağışı beklenmiyor.


Bu arada, sömestir tatili bitmesine rağmen Uludağ'a ilgi gösteren tatilciler ve günübirlikçiler, kayak pistlerini doldurdu.

Haberin Devamı

YAĞIŞLAR DURMUYOR

11 Şubat Cumartesi günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Kırklareli, Muğla, Denizli, Antalya, Burdur, Niğde, Karaman ve Kahramanmaraş çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği düşünülüyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur, yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak olacağı tahmin ediliyor.

12 Şubat Pazar günü yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Sivas, Niğde ve Karaman çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Muğla'nın güney ve Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği belirtildi. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Muğla'nın güney ve Antalya'nın batı ilçelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklendiği ifade edildi.

13 Şubat Pazartesi günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Mardin çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

14 Şubat Salı günü, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Mardin çevrelerinde yağmur şeklinde olacağı tahmininde bulunuldu.

15 Şubat Çarşamba günü mevsim normalleri civarında, iç ve batı kesimlerde yer yer üzerinde seyredeceği, 16 Şubat Perşembe günü Marmara ve Karadeniz kıyılarında, hafta sonunda da ülke genelinde hissedilir derecede azalacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

[[SurveyID83]]