Gazete Vatan Logo

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı geldi!

Meteoroloji'den başta İstanbul olmak üzere çok sayıda il için son dakika sağanak uyarısı geldi. İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Ayrıca Kars ve Ardahan'da da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı geldi!

Meteoroloji'den Türkiye'nin birçok kenti için peş peşe uyarılargeliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

KARS VE ARDAHAN İÇİN DE UYARI GELDİ
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars'ın kuzey kesimleri ile Ardahan'da kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyli yönlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Ağrı'da 7, Kars ve Erzurum'da 8, Tunceli'de 11, Erzincan'da 13, Iğdır'da 17 derece ölçüldü. Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise Iğdır'da 32, Tunceli'de 30, Ağrı'da 28, Erzincan'da 27, Kars'ta 24, Erzurum'da 23, Ardahan'da 20 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 27

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İzmir: Az bulutlu 32

Adana: Parçalı ve az bulutlu 34

Antalya: Az bulutlu 32

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor) 25

Erzurum: Parçalı bulutlu 22

Diyarbakır: Az bulutlu 33