Gazete Vatan Logo

Mert Yağız yanlış müdahale kurbanı mı?

Şırıngalı çikolata yüzünden hayatını kaybeden Mert’e ilk müdahaleyi yapan doktor ifadesinde “Bana epilepsi nöbeti geçirdiği söylendi” dedi. Şüpheli olarak ifade veren kantin işletmecisi N.Y. “Çikolata 6 Aralık 2019 tarihine kadar kantinde satılmaktaydı. Bittiği için kantinde yoktu” ifadesini kullandı.

Mert Yağız yanlış müdahale kurbanı mı?

Ankara’da Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda 10 Aralık’ta şırıngalı çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçmasıyla hayatını kaybeden Mert Yağız Köksal’ın (7) ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada ilk müdahaleyi yapan doktor ve kantin işletmecisinin ifadelerine ulaşıldı.

Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre,Köksal’ın ölümüne ilişkin yapılan soruşturma kapsamında okul müdürü A.P., kantin işletmecisi N.Y. ve Köksal’a müdahalede bulunan doktor N.Y. dahil birçok kişinin ifadesine başvuruldu. Şüpheli olarak ifadesi alınan N.Y.’nin sözleri ihmaller zincirini ortaya çıkardı. Kantin işletmecisi N.Y.’nin ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

“O öğrenciye hiçbir ürün satışı yapmadım. Üzerinde B. ibaresi bulunan şırınga şeklindeki çikolata 6 Aralık 2019 tarihine kadar kantinde satılmaktaydı. O tarihten sonra ürün, bittiği için bulunmuyordu. Eğer çocuk bu ürün sebebiyle öldü ise kantinden olay tarihinde aldığını düşünmüyorum. Daha önce almış ya da başka bir yerden almış olabilir. Yaklaşık 1 ay önceki bir haftalık tatil öncesi denetmenler kantini denetlemişti. Bu üründe o zaman kantinde mevcuttu. Bana bu ürün ya da başka bir ürünler ile ilgili yasak olduğu yönünde ihtarda bulunulmadı.”

Haberin Devamı

"EPİLEPSİ DENİLDİ"

Köksal’a ilk müdahaleyi yapan doktor N.A.’nın ise, bir erkek çocuğun acil olarak getirildiğini öğrenince hemen acil odasına geçtiğini söylediği bildirildi. Köksal’ın sedyeye yatar vaziyette zor da olsa nefes aldığını, bilincinin de kapalı olduğunu belirten N.A.’nın, “Bana epilepsi nöbeti geçirdiği söylendi. Çocuğa burundan oksijen verdik. Dilinin geri kaçmaması için gerekli müdahaleyi yaparak daha rahat nefes almasını sağladık” dediği öğrenildi.

"KANTİNDE GÖRMEDİM"

Okul müdürü A.P.’nin ise soruşturma kapsamında olay günü verdiği ifadesinde, “Polis merkezinde gördüğüm şırınga şeklindeki çikolatanın okul kantininde satıldığını hiç görmedim. Okul kantininde satıldığını da bugün öğrendim” dediği öğrenildi.

MERT'İN SON GÖRÜNTÜLERİ

Mert Yağız Köksal’ın okuldaki ve sağlık ocağındaki son görüntüleri ortaya çıktı. Yürekleri dağlayan görüntüde ilk olarak Mert’in, okul koridorunda boğazını tutarak Okul Müdür Yardımcısının odasına yöneldiği, kimse olmayınca koridorda bulunan Sıddık Kalender isimli okul görevlisinin yanına koştuğu görüldü. Devamında, görevlinin yere yığılan Mert’e müdahalesi ve Mert’in götürüldüğü sağlık ocağından sedyeyle ambulansa taşınması yer alıyor.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ'DEN TAZİYE ZİYARETİ

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Salim Ensarioğlu, Mert Yağız Köksal’ın ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Ensarioğlu, şırınga çikolatanın halen kantinlerde satıldığını ileri sürdü. Baba Faruk Köksal ise savcılığa başvurup başvurmadıklarına ilişkin soru üzerine, “Gereken neyse yaptık. Kimin suçu varsa herkes cezasını çeksin” dedi.