TFF bu sezon transferde borcu yoktur yazısı aramayacak!

TFF Yayınlamış olduğu ‘Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı’nda 2021-2022 sezonu boyunca transferin ilk ve ikinci yarısında borcu yoktur belgesi aramayacağını açıkladı

TFF bu sezon transferde borcu yoktur yazısı aramayacak

İşletme sahiplerinin bildiği, işletme sahibi olmayan okurlarımızın da bu yazıda fikir sahibi olacağı borcu yoktur uygulamasına kısaca değineceğiz. Ardından TFF’nin futbol kulüplerine transfer sürecinde nasıl bir güzellik yaptığını açıklamış olacağız.

Kısaca ‘Borcu Yoktur’ Nedir?

Borcu yoktur yazıları, işletmenin devlete (SGK ve Vergi Dairesi) borcu olup olmadığını gösteren yazılardır. Adından da anlaşılacağı üzere bir işletme ihaleye gireceği zaman ‘Borcu yoktur’ yazısı şartı aranır. Çünkü ihale makamı ‘bu kişi devlete borcunu ödemiyor, benim dosyamda da borç bırakır’ düşüncesine girebilir. Ya da bu işletmenin kredi kullanacağını düşünün, banka yine aynı şekilde borcu yoktur yazısı ister. Çünkü banka da ‘bu kişinin devlete borcu yok, benim kredimi de ödeyebilir’ kanaatini getirir.

Tüm bu saydığımız şartlar spor kulüpleri için de geçerlidir. Hatta kulüplere Türkiye Futbol Federasyonu ‘yapacağınız her transfer öncesi borcu yoktur belgesi ibraz etmeniz gereklidir’ demektedir. Çünkü devlete borcu olan kulübe transfer yaptırılmaz. ‘Milyonluk borcu olan kulüpler, milyonluk transferi nasıl yapıyor?’ Diyebilirsiniz. Burası bir alt başlıkta.

Haberin Devamı

Tüm spor kulüplerimizin hemen hemen hepsinin SGK ve vergi borcu bulunmaktadır. (Başakşehir SK, Sivas SK, Kasımpaşa SK ve Göztepe SK. Hariç) özellikle 4 büyüklerin borçları milyonlarla ifade edilmektedir. Peki milyonluk borçlarla nasıl transfer yapılıyor? Bu sorunun cevabı ise borç yapılandırmasında. Kulüplerin hepsi transfer sürecinde borçlarını yapılandırıyor, transferleri yapıyorlar borçlarını yine ödemiyorlar. Yeni bir transferde yeniden yapılandırma yapıyorlar, borcu yoktur yazısını alıyorlar ve borçlarını yine ödemiyorlar. Bu kısır döngü içerisinde çarklar sürekli dönüyor.

Ayrıca devlet spor kulüplerinin milyonluk borçları olsa da her zaman yanında duruyor. Mesela sizin 50 bin lira ve üzerinde borcunuz olsa ve ödemeseniz ikinci yılında muhtemelen evinize ya da işyerinize haciz memurları gelir. Ancak milyonluk borcu olan spor kulüplerinin kapısından hiçbir zaman haciz memuru girememiştir. (Eskişehir ve Kocaeli SK hariç, onlar lig düştü ve Avrupa’da temsil etmiyorlar)

Haberin Devamı

TFF Yayınlamış olduğu ‘Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı’nda 2021-2022 sezonu boyunca transferin ilk ve ikinci yarısında borcu yoktur belgesi aramayacağını açıkladı. İşte o madde;

DİĞER YENİ YAZILAR