Ne olacak kıdem tazminatının hali?

Hedef; kıdem miktarını azaltmayan, işverenin ödeme kabiliyetini artıran, her çalışanın kıdemini garantileyen sistem olması.

Ne olacak kıdem tazminatının haliKıdem tazminatından ve emekliye maaş promosyonundan magazin programı yapsalar başlıkları tahmin edebilir misiniz? Kıdem tazminatı en son nerede görüldü? Kıdem tazminatı yeniden görücüye çıktı…Emekliye bankadan büyük ihanet….Hepsi az sonra…

İşin magazin tarafını bırakalım gerçeklere dönelim. Yine yeni yeniden ısıtılıp gündeme getirilen kıdem tazminatı fonunda güncel gelişmeleri ele alalım.Kıdem tazminatı yılların emeği, alın teri. Az da olsa, çokta olsa her çalışanın aklının bir yerinde duran temel bir hak. Çalışma Bakanlığı sürekli olarak her 10 çalışandan sadece 1’inin kıdeme hak kazandığınıbelirterek yeni sisteme olan ihtiyaca işaret ediyor.

Hükümetimiz yeni sistem ve bir tazminat fonu kurulması konusunda ısrarlı. Bu konuda geçen yıl da tartışmalar yapılmış, sendikalar ve işverenlerle ortak bir noktada buluşulamamış ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla fon meselesi rafa kaldırılmıştı.

Tartışmalar yeniden süre dursun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafların üzerinde mutabık olmadığı bir kıdem sistemini kesinlikle hayata geçirmeyeceklerini belirtmekte.

Haberin Devamı

Hedef; kıdem miktarını azaltmayan, işverenin ödeme kabiliyetini artıran, her çalışanın kıdemini garantileyen sistem olması.

Ortada yıllardır dönüp dolaşan bir taslak, incelenen ülke mevzuatları, sert duruşlarından taviz vermeyen sendikalar…Görüşülenler, konuşulanlar sürekli değişiyor…

Kıdem miktarı azalacak mı artacak mı?

Sistem 2022’ye yetiştirilecek mi?

Fona sadece ilk defa sigortalı olanlar mı dâhil edilecek?

Pilot olarak uygulanacak mı?

Kıdem fonu SGK primine mi ilave edilecek?

İşveren işçi devlet katkıları ne olacak?

İşten kendi isteğiyle ayrılanlar kıdem tazminatına yine de hak kazanabilecek mi?

Evlenen kadın sigortalının, askere giden erkek sigortalının kıdemi ne olacak?

15 yıldan önce kıdem tazminatı alınabilecek mi?

TES işin neresinde olacak?

Her başlık bir soru işareti…

Kıdem tazminatı gündemi inişli çıkışlı. Amaç güzel, yöntem muallak…

DİĞER YENİ YAZILAR