Bakan devreye girdi! 2 gün içinde ödenecek...

Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ödemelerle ilgili çok önemli gelişme. İŞKUR kısa çalışma ödeneğine yapılan başvuruları sonuçlandırmak için çalışıyor. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk talimat verdi. İŞKUR Genel Müdürün geçtiğimiz cuma günü tüm personellerine gönderdiği talimat Bakanın tüm başvuruları takip ettiğinin ve bir an önce bitirilmesini istediğini söyledi.

Bakan devreye girdi 2 gün içinde ödenecek...

Tarihi günler yaşıyor İŞKUR…350 binden fazla işverenin çalışanları için yaptığı kısa çalışma ödeneği başvuru sayısı 4 milyona yaklaştı.17 Nisan tarihinden sonra devreye alınan pandemi nedeniyle ücretsiz izin ödeneğine başvuru sayısı 750 bini aşmış durumda.Haliyle İŞKUR sistemi, alt yapısı ve memurlarımızın gecesi gündüzü birbirine girmiş durumda.

15 YILIN TOPLAMINI 7.5 KAT AŞTI

Kısa çalışma ödeneği uygulamasının başladığı 2005 yılının eylül ayından 31 Mart 2020 tarihine kadar kısa çalışma ödeneğinden 351 bin kişi yararlanmış ve bu kişilere 450 milyon lira ödeme yapılmıştı.

Koronavirüs salgınında kısa çalışma ödeneği başvurusu kabul edilen işçi sayısı ise 2 milyon 638 bin kişiye ulaştı.

Pandemi döneminde ödenek alanların sayısı, 15 yıllık dönemde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan kişi sayısının 7.5 katına ulaştı. Bugüne kadar yapılan ödeme 4 milyar 560 milyon liraya ulaşmış durumda.

Şubat ayında 118 bin 793 kişi olan işsizlik maaşı başvuruları mart ayında 220 bin 865 kişiye, nisan ayında da 311 bin 791 kişiye ulaştı. Sistemi hazırlıksız yakalanan İŞKUR’un kısa süre içerisinde bu yoğun başvuru sayısını sorunsuz atlatabilmesi zor gözüküyordu. Neredeyse tüm İŞKUR personelinin 7/24 çalışmasına hatta denetmenlerin bile destek olmasına rağmen 1 milyondan fazla işçimiz halen ödeme bekliyor.

Haberin Devamı

BAKAN SON TALİMATI VERDİ!

İŞKUR Genel Müdürü’nün geçtiğimiz cuma günü tüm personellerine gönderdiği talimat Bakanın tüm başvuruları takip ettiğinin ve bir an önce bitirilmesini istediğini apaçık gösteriyor.

İşte o talimat;“Halen mart ve nisan aylarından açılmamış çokça maillerin olduğu yönünde şikayetler almaktayız. Bilhassa bakanlığımıza ve genel müdürlüğümüze ulaşan bu konuda şikayetler bugünlerde zirve noktasına ulaşmıştır. Bu anlamda geriye doğru maillerin kontrol edilerek mart ayından kalmış gözden kaçmış maillerin olması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Şubelerde birkaç kişiden oluşan ekip kurmak suretiyle geriye dönük maillerin taranması ve hemen yapılması noktasında aksiyon alınması gerekmektedir. Bu anlamda 19 Mayıs tarihine kadar geriye dönük hiçbir mailin kalmaması (mart ve nisan ayına ait) önem arz etmekte olup Sayın Bakanımızın talimatı bu yöndedir. Bu hususun gereğini ve önemini bilgilerinize rica ederim.”

Haberin Devamı

Bu 4 günlük karantina sonrası tüm ödemelerin tamamlanması bekleniyor. 2 gün daha sabır…

DİĞER YENİ YAZILAR