Türk işçisine yurt dışında da rahat yok

Sanıyorum, yurt dışında şiddet görmeniz için Türk olmanız yeterli.

Almanya’da yaklaşık olarak 1 milyon Türk vatandaşı çalışıyor.

Türk işçileri geçtim, Berlin’de futbol maçı oynanıyor. Karşı takımın taraftarları Türk taraftarların olduğu yöne doğru pet şişe ve yabancı maddeler ile saldırıyor. Olaya anında müdahale etmeyen emniyet güçleri Türkler’in de karşılık vermesini bekliyor ve karşılık verdiği anda Türkler’i şiddet kullanarak gözaltına alıyorlar.

Almanya’daki Türk işçilerin son 5 yılına baktığımızda asgari ücretleri düşük ve çoğunlukla kiralık işçi statüsünde çalıştığını görüyoruz. Geçirdikleri kazalara soruşturma bile açılmıyor.

2006 yılında Tengiz’de petrol arama faaliyetleri yürüten ABD sermayeli bir Türk firmasında görevlendirilen 200 Türk işçi 400 Kazak işçileri tarafından şiddete maruz kalmıştı.

Yapılan denetim ve incelemelerde bazı işçilerin çırılçıplak soyularak dövüldüğü, ağır yaralı 9 işçimizin uçakla İstanbul’a getirildiği ortaya çıkmıştı.

Olayın üstünden tam 12 yıl geçmesine rağmen günlük gündem değişikliği yaşanan ülkemizde son aşamada mağdur kişilere ne oldu kimse bilmiyor.

Haberin Devamı

Haziran ayında Rusya’da iş yapan Türk inşaat şirketinin şantiyesinde çalışan iki işçimiz, trafik kazasında hayatını kaybetti.

İsrail’in Bnei Brak kentinde çalışan Türk işçi üzerine mermer blok düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. Aynı inşaatta daha öncede yaşanan kazalara rağmen önlem alınmadığı tespit edildi ancak soruşturma dahi açılmadı.

Libya’da kaçırılan ve çalıştıkları şantiyelerde vurularak öldürülen işçilerimiz de dün gibi aklımızda.

Türk işçisine yurt dışında da rahat yok

Türk işçiler ayaklandı

Suudi Arabistan’ta özel bir inşaatta çalışan işçilerimiz, 4 aydır maaşlarını alamadıkları ve kötü çalışma koşulları nedeniyle greve başladılar.

Tunus’un Bizerte vilayetine bağlı Menzeh Tamim bölgesinde bir Türk’e ait alüminyum doğrama fabrikasında çalışan Hüseyin Küçük isimli işçi öldürüldü. Faili hâlâ bulunamadı…

Geçtiğimiz yıllarda hatırlarsınız Bağdat’ta Nurol Holding çalışanı 18 Türk işçi ve mühendis askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı.

Haberin Devamı

Avusturya’ya çok dikkat

Avusturya’da ticaretle uğraşan Türkler’e ırkçı saldırılar devam ediyor. Hatırlayın geçen sene hem vatandaşlarımızı hem işçilerimizi havalimanında köpeklere aratmışlardı. Hiçbir sebep yokken gözaltına alınan ve saatlerce bekletilen işçilerimizin haberleri de basına yansımıştı.

Kaçırılanı, gözaltına alınanı, vurulanı, dövüleni, haince öldürüleni…

Biz bu ülkede iş güvenliğini beceremedik onu zaten biliyoruz ama Türk işçilerimize anlıyoruz ki yurt dışında da rahat yok…

DİĞER YENİ YAZILAR