Gazete Vatan Logo

Mersin’den kalkan gemide Hamas silahları bulundu!

İsrail, Mısır’a giden bir kargo gemisine operasyon düzenledi

İsrail’de Mavi Marmara baskınını yapan Şatayet 13 timi bu kez de Mersin’den Mısır’a giden bir kargo gemisine operasyon düzenledi. Gemiden Hamas’a gittiği sanılan yüzlerce silah ve patlayıcı çıktı.

İsrail ordusu, Türkiye’den yola çıkan ve Gazze’deki silahlı gruplara silah götürdüğü öne sürülen Liberya bayraklı bir gemiye dün 160 deniz mili açıkta operasyon düzenledi. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada geminin Mersin limanından hareket ederek Mısır’ın İskenderiye limanına doğru ilerlediği, Şatayet 13 timine bağlı askerlerin Genelkurmay Başkanı tarafından verilen emirle gemiye baskın yaptıkları belirtildi. Bizzat İsrail Deniz Kuvvetleri Komutani tarafından yönetilen operasyonla ilgili olarak yapılan açıklamada “Türkiye’nin bu olayla hiçbir bağlantısı olmadığını vurgulamak isteriz” ifadesi yer aldı. Liberya bandıralı, bir Alman şirketine ait, işletmesini ise bir Fransız firmasının yaptığı “Victoria” gemisinin Mersin limanından 2 gün önce hareket ettiği kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Beni Gantz’ın, Savunma Bakanı Ehud Barak’a geminin “silah taşıdığına” dair bilgi vermesinin ardından operasyon kararının alındığı kaydedilen açıklamada, Şatayet 13 komandolarının gemiye el koyduğu, operasyon sırasında mürettebatın direniş göstermediği, güvertede “içinde silahlar olan konteynırların” bulunduğu belirtildi. Gemi ve mürettebatın inceleme ve sorgulama için İsrail Deniz Kuvvetleri refakatinde bir İsrail limanına götürüldüğü bildirildi. İsrail ordusu, silahların Türkiye’ye ait olduğunu düşünmediklerini ancak silahların içinde bulunduğu konteynırların yüklemesinin Mersin’de yapılmış olduğunu düşündüklerini kaydetti. İsrail Başbakanı Netanyahu da “Silahlar İran kaynaklı, Suriye Lazkiye’den yüklenmiş olabilir” dedi.

Haberin Devamı