Gazete Vatan Logo

PKK, Diyarbakır’da jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırdı

DİYARBAKIR- Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na bu akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi

PKK, Diyarbakır’da jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırdı

Diyarbakır- Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Çok sayıda ambulans istenen bölgede şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. Karakolun ise tamamen yıkıldığı öğrenildi.

AA: 3 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi istendi. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirildi. Bölgede halen yaralıların olduğu belirtildi. Diyarbakır-Bingöl Karayolu trafiğe kapatıldı.

1,5 tonluk bomba kullanıldı
Saldırı sonrasında bölgede inceleme yapan ekipler, bombalı aracın yaklaşık 1.5 ton bomba yüklü olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI

Karakola düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi çevre köylerden de hissedildi. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan hissedilen yer sarsıntısı, köylüler tarafından deprem olarak sanılırken, bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunun camları da kırıldı. Bölgeye gelen UMKE ekipleri yıkılan karakol binasında arama çalışmaları başlattı. Saldırının yaşandığı karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırı sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı


YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.