Gazete Vatan Logo

Mercedes, TL ile dünyanın en hızlısı oldu

Mercedes, Türkiye'de bu yıl satış rekoruna koşuyor

Euro yerine Türk Lirası’na geçen Mercedes-Benz Türkiye, satışlarını yüzde 75 artırarak ‘en hızlı ülke’ unvanını aldı. Şirket 50 bin araç satarak, rekor kıracak.

Mercedes, Türkiye'de bu yıl satış rekoruna koşuyor. İlk 10 ayda 15 bin 330 bin binek oto satan şirket şimdiden 2012'nin toplamını geçmeyi başardı.

Satışlarını yüzde 75 artıran Mercedes-Benz Türkiye, Daimler'in dünyada en hızlı büyüyen ülkesi unvanını aldı. Mercedes'in bu performansında düşük vergi dilimine giren 1.6 litre motorlu modeller ile araçların euro yerine Türk Lirası'yla satılması etkili oldu.

Özellikle daha makul fiyatlı A, B ve C Serisi modelleriyle ilgilenen müşterilerin satış etiketinde TL'yi tercih etmesi, Mercedes'in bir adım öne çıkmasını sağladı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye ekonomisine ve geleceğine güvendiğini açıklayan Daimler, Nisan 2012'den bu yana otomobillerini Almanya'dan Türkiye'ye TL'yle ithal ediyor ve fiyat listesini de TL üzerinden açıklıyor.

Yeni model dopingi

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, 2013'te tüm zamanların en yüksek satışına ulaşacaklarını ifade ederek, "Binek otoda 18 bin adetlik satışın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Kamyon ve otobüs dahil toplam satışlarımız 50 bine ulaşacak" diye konuştu.

Pazara sundukların CLA ve A Serisi'nin rekorda büyük payı olduğunu kaydeden Sülün, Mercedes-Benz'in operasyon yürüttüğü en büyük 20 otomobil pazarı içerisinde en fazla büyüme kaydeden ülke unvanını aldıklarını belirtti.

Türk Lirası’yla satış yapmalarının markaya büyük güç kattığını söyleyen Süer Sülün, şunları kaydetti: "TL'ye geçişi kısa vadeli bir kâr-zarar hesabından ziyade paramıza olan güvenin bir ifadesi ve yeni kitlelere ulaşmada itici bir güç olarak planladık. Araçların fiyat etiketlerinin TL olması, satışlarımıza çok olumlu yansıdı."

Premium zirvede

Lüks segmentin büyümesinde 1.6 litre hacimli motorların etkili olduğunu belirten Süer Sülün, "Premium segmentte bu yıl rekor kırılacak. Lüks araç satışlarının 53 bin adet düzeyinde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

Yeni C-Serisi, Nisan'da geliyor

Süer Sülün, Mercedes-Benz'in lokomotif modeli C-Serisi'nin yenileneceğini ve Nisan 2014'te pazara sunulacağını söyledi. Sülün, yeni C-Serisi'nde Türkiye'de büyük başarı yakalayan 1.6 litrelik motorun yer alacağını sözlerine ekledi.

CLA'da 2014’e sıra yazılıyor

Tüketicilerin yeni CLA modeline yoğun ilgi gösterdiğini belirten Süer Sülün, "Fabrikanın ilk üretim yılında olması nedeniyle henüz talebi karşılayamıyoruz. 2014 yılının ilk çeyreğinde ürün tedariğinde rahatlama olacak" dedi. Mercedes, Nisan’da pazara sunduğu CLA’dan bugüne kadar 2 bin 254 adet sattı.

Yenilenen Qashqai büyüdü, kas yaptı

NİSSAN’ın 2007'den bu yana 2 milyon adetten fazla satan modeli Qashqai, yenilendi. Yeni Qashqai'ye ilk bakışta markanın SUV modeli X-Trail'in çizgileri görülüyor. Crossover segmentinin lideri konumundaki araç, önceki nesline göre 49 milimetre (mm) daha uzun ve 20 mm daha geniş tasarlandı. Qashqai'nin yükseliği iç hacminin daha geniş olması nedeniyle 15 mm düşürüldü. Sivri burun, yuvarlak hatlar LED farlar, sportif spoyler Nissan Qashqai'de öne çıkan özellikler. Nissan, yeni Qashqai'yi 2014'ün ilk çeyreğinde satışa sunacak.

COMVEX Ticari Araç Fuarı başlıyor

2 yılda bir düzenlenen COMVEX Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı, 14 Kasım'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak. 17 Kasım'a kadar sürecek fuara otomotiv üreticileri ve tedarikçiler olmak üzere toplam 125 şirket katılacak. Organizasyonda markalar yeni modellerini sergileyerek, hafif ticari araç segmentinde yaşanan daralmayı bir nebze olsun önlemeye çalışacak. Bu yılın 10 ayında otomotiv pazarında hafif ticari araçların payı son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 22.1'e geriledi. Hafif ticaride ithal araçların oranı yüzde 48.17 seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı